Στοιχεία συλλογέα

Χαβουτσάς Ελευθέριος

Λευτέρης Χαβουτσάς (1941-2010)

Γεννήθηκε το 1941, εν μέσω του πολέμου, και έζησε στην απόλυτη φτώχεια. Οι γονείς του –Γιώργος και Γραμματική- ήταν πρόσφυγες από τα παράλια της Μικράς Ασίας και με σκληρό αγώνα ανέθρεψαν έξι παιδιά.

Από τα μικράτα του ρίχτηκε στη βιοπάλη. Ο αγώνας για την επιβίωση τον ανάγκασε στα είκοσί του χρόνια να μεταναστεύσει στη Γερμανία, όπου και διέπρεψε στον κλάδο της βιοτεχνίας, χάριν της σκληρής δουλειάς, της ευφυίας και των ικανοτήτων του.

Κατάφερε γρήγορα να ορθοποδήσει οικονομικά, βρίσκοντας τους πόρους, ώστε να στηρίξει την οικογένειά του στην Ελλάδα. Τα νεανικά του χρόνια στη Γερμανία υπήρξαν όμορφα, καθώς μοίραζε την καθημερινότητά του μεταξύ της δουλειάς, του έρωτα και των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από λίγα χρόνια, όπου και εκπλήρωσε το όνειρο τού να κάνει οικογένεια με το κορίτσι της καρδιάς του, τη Βασιλική, που του χάρισε δύο γιους και τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στην πατρίδα του ήταν που έδωσε και την καρδιά του σε μία άλλη μεγάλη του αγάπη, τη θάλασσα, που μέσω της ιστιοπλοΐας την αγάπησε, τη σεβάστηκε και την ταξίδεψε με πάθος.
Από τα ταξίδια του αυτά μας «κληρονόμησε» όμορφες θαλασσινές αναμνήσεις, τις οποίες κατέγραψε με την πρώτη κάμερα που απέκτησε.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Άφιξη στις Σπέτσες από το Πόρτο Χέλι

1 Ιαν 1979
Σπέτσες, Αττική, Ελλάδα