Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Γλυφάδα είναι παραθαλάσσιο προάστιο και δήμος στα νότια του Νομού Αττικής, στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στον κήπο μιας υπέροχης πέτρινης κατοικίας στη Γλυφάδα, κόκκινα γεράνια στα παρτέρια, μια τραπεζαρία φερ φορζέ και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία φορά μαγιό και σκουφάκι κολύμβησης, προφανώς ετοιμάζονται για μπάνιο στη θάλασσα.

Αμέσως μετά βλέπουμε το μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος ΙΩΑΝΝΑ 1878, το οποίο προετοιμάζουν δύο άντρες για απόπλου, συγυρίζοντας το ιστίο του, ένα μικρό αγόρι και δύο ακόμα άντρες παρακολουθούν, ο ένας λύνει το σκάφος από την παραλία.

Το σκάφος απομακρύνεται με επιβάτες τους δύο από τους άντρες και καθώς η κάμερα γυρίζει προς την ακτή έχουμε την ευκαιρία να δούμε ολόκληρο το πέτρινο σπίτι και τη μία κοπέλα με το μαγιό, χωρίς το σκουφάκι πια, να πλησιάζει κρατώντας μια πετσέτα.

Ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας περπατά προς την παραλία, στο βάθος διακρίνουμε τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εμβληματική εκκλησία της Γλυφάδας.

Το ζευγάρι προχωρά σε έναν τσιμεντένιο βραχίονα, ενώ η κοπέλα με το μαγιό που προηγείται, επιβιβάζεται στο σκάφος που έχει προσεγγίσει τον βραχίονα, στην έξοδο της μαρίνας.

Πανοραμικό πλάνο, από το σκάφος, στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου και της περιοχής, με φόντο το όρος Υμηττός.

Η κοπέλα έχει βουτήξει στη θάλασσα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Βερνίκος Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
148

Φορμά
16mm