Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η ταινία ξεκινά με το πλάνο ενός ψηλού κτιρίου, που στη βάση του μπορούμε να διακρίνουμε την επιγραφή «A juventude do abana» (Η νεολαία της Αβάνας) και βλέποντας γκράφιτι με νέους και δραστηριότητες, μπορούμε να αντιληφθούμε πως πρόκειται για κάποιο κτίριο για εκπαίδευση ή δράσεις των νέων της πόλης στολισμένο με αφορμή το 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Ταμπέλες, αφίσες, πινακίδες σχετικές με το Φεστιβάλ, ένα πανό που γράφει «Ataque al imperialismo» (Επίθεση στον Ιμπεριαλισμό), κλασικές καρικατούρες κεφαλαιοκρατών με κοστούμια.

Πλάνα από το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel Nacional de Cuba, καθώς και άλλα κτίσματα ισπανικής αρχιτεκτονικής, από τα οποία είναι γεμάτη η Αβάνα.

Αμέσως μετά βρισκόμαστε στο Πάρκο του Antonio Maceo και βλέπουμε το περίτεχνο άγαλμα- μνημείο, που είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Κουβανικής επανάστασης κατά της Ισπανικής αποικιοκρατίας.

Ο δρόμος που χωρίζει το πάρκο από τη θάλασσα.

Η ιστορία των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), ξεκινά από το καλοκαίρι του 1947 στην Πράγα και είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε συνεργασία με κάθε προοδευτική, δημοκρατική νεολαία και τους φοιτητές όλου του κόσμου, ενάντια στην πολιτική του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις όπως αθλητικούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα, πολιτικά σεμινάρια και συζητήσεις, συναυλίες και άλλα δρώμενα, πραγματοποιήθηκε το 11ο ΠΦΝΦ τον Ιούλιο του 1978, στην Κούβα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αργυράκης Γιώργης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
60

Φορμά
Super 8mm