Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το τρένο αφήνει πίσω του την γερμανική ύπαιθρο και μια μικρή γραφική πόλη χτισμένη στις όχθες του Ρήνου με τα γραφικά σπίτια τύπου fachwerk. Καθώς παρακολουθούμε την ουρά των βαγονιών το τρένο περνά από την γραφική πόλη Bingen με το υπέροχο κάστρο το Pfalzgrafenstein που θαρρείς και κολυμπά στα νερά του Ρήνου και το Gutenfels, χτισμένο στην κορυφή του λόφου.

Φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βελιγραδίου ένα ανθρώπινο μελίσσι έξω από τον σταθμό και στις αποβάθρες σε διαρκής κίνηση. Επιβίβαση και το ταξίδι ξεκινά με το τρένο ν΄αφήνει τον σταθμό αργά επιταχύνοντας στην πορεία.

Φτάνοντας στο Λειανοκλάδι τα πρόσωπα των ανθρώπων που κοιτούν με δέος από το παράθυρο χάνονται μέσα στο τούνελ καθώς ο φακός σκοτεινιάζει για να γεμίσει στην πορεία από τον ποταμό που γλύφει το απότομο φαράγγι και τα κουρασμένα πρόσωπα εργατών στις γραμμές του τρένου. Άλλος ένας μικρός σταθμός που το τρένο προσπερνά, οι γραμμές συναντιούνται και χωρίζουν και η αμαξοστοιχία είναι έτοιμη να περάσει την θρυλική γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο συρμός στην πορεία χάνεται διαρκώς μέσα από τεχνητά ανοίγματα (μικρές στοές) για να εμφανιστεί για λίγο καθώς σκαρφαλώνει τ' απότομα φαράγγια με την κοιλάδα του Σπερχειού από κάτω τους. Απότομα βράχια, στοά, κοιλάδα, στοά, μια γκρεμισμένη γέφυρα, στροφές και το φαράγγι σαν τοίχος να ορθώνεται στο τρένο. Μια ακόμα στοά και ο συρμός κατά πάσα πιθανότητα διασχίζει την γέφυρα του Ασωπού για ν΄ακολουθήσει στην πορεία μια μονότονη διαδρομή πλέον, μετά από το θέαμα που απόλαυσαν οι επιβάτες λίγο πριν.

Το τρένο συναντά τα πρώτα σπίτια των Αθηνών και το φιλμ κλείνει με τελευταίο πλάνο των ανθρώπων που κινούνται στην πλατφόρμα του σταθμού καθώς το τρένο πλησιάζει την πινακίδα «Αθήνα».

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
245

Φορμά
8mm