Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Αργοστόλι είναι πόλη και πρωτεύουσα του νησιού Κεφαλονιά, στο Ιόνιο Πέλαγος στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στο λιμάνι της πόλης και στα πρώτα πλάνα βλέπουμε την παραλία να κοσμείται από φοίνικες, παραδοσιακές κολώνες φωτισμού, αλλά και το δάπεδο στρωμένα με βότσαλα, άσπρα και μαύρα, τα οποία με τα σχέδια που σχηματίζουν δίνουν έναν άλλο τόνο στο φυσικό λιμάνι της πόλης.

Απέναντι από το λιμάνι διακρίνουμε την κορυφογραμμή της οροσειράς του Αίνου, που είναι το ψηλότερο βουνό του συμπλέγματος των Ιονίων Νήσων.

Στη συνέχεια βλέπουμε το μικρό φέρι «Άγιος Γεράσιμος» να δένει στην αποβάθρα, προκειμένου να αποβιβάσει οχήματα και ταξιδιώτες από το Ληξούρι - τη δεύτερη μεγάλη πόλη του νησιού – και να επιβιβάσει νέους προς τα εκεί. Αυτός είναι ένας τρόπος μετακίνησης ανάμεσα στις δύο πόλεις και διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ η απόσταση οδικώς είναι 35 χιλιόμετρα.

Καθώς αναχωρούμε με το φέρι για Ληξούρι έχουμε ένα πανοραμικό πλάνο της πόλης και του λιμανιού Αργοστολίου, αφήνουμε πίσω μας τον περίφημο φάρο των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στην περιοχή Λάσση κοντά στο Αργοστόλι.

Φτάνουμε στο λιμάνι του Ληξουρίου, οι επιβάτες αποβιβάζονται, ξεκινούν να περπατούν στην πόλη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
115

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Αυτή είναι η ευρύχωρη προκυμαία του Αργοστολίου, πρωτεύουσα του νησιού. Δυστυχώς, η πόλη καταστράφηκε σχεδόν εντελώς κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού του 1953 και έχασε μεγάλο μέρος του χαρακτήρα της.

Όμως ο κόλπος είναι ακόμα εδώ φυσικά και η θέα απέναντι από τον κόλπο προς τα βουνά στο κεντρικό τμήμα του νησιού.

Κοντά στην αγορά βρίσκεται το μέρος όπου οι αρχές κρατούν τους ανεπιθύμητους ζητιάνους και άλλους ανεπιθύμητους χαρακτήρες.

Αλλά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο Ληξούρι, όπου μένουμε. Ένα φέρι κάνει τη σύντομη διέλευση, γλιτώνοντας τη μεγάλη παράκαμψη οδικώς γύρω από τον κόλπο.
Bonar, Andrew Graham