Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει εστιάζοντας στην σκουριασμένη πλέον ενημερωτική πινακίδα που μας ενημερώνει πως επρόκειτο για γη που αγοράστηκε από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εφέδρων Αξιωματικών και παρακάτω διακρίνουμε την περίφραξη.

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εφέδρων Αξιωματικών συστάθηκε το 1964 από εφέδρους αξιωματικούς που πολέμησαν στην Πίνδο κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το καταστατικό τους όμως επέτρεπε και μέλη που δεν είχαν την ιδιότητα του ε. αξιωματικού. Το 1968 διασπάστηκε σε δύο ανεξάρτητους συνεταιρισμούς και πολλά από τα μέλη τους βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής.

Ο κινηματογραφιστής αφηγούμενος την ταλαιπωρία δυο γνωστών του που αγόρασαν γη μέσω του συνεταιρισμού μάς δίνει πλάνα από τα καταπράσινα βουνά που αγκαλιάζουν τον κόλπο της Αλκυόνης, την άγρια χλωρίδα της περιοχής, τα καταγάλανα νερά του κορινθιακού κόλπου, και τις μικρές νησίδες Στράβα.

Το φιλμ κλείνει με το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας και αν πάρεις το μονοπάτι από αυτό, οδηγεί στην παραλία του Σχίνου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
53

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Κάποτε ένας συνεταιρισμός αγόρασε αυτό το κομμάτι γης εδώ και το χώρισε σε οικόπεδα προς πώληση στο κοινό. Δύο άτομα που γνωρίζω αγόρασαν πολλά οικόπεδα, αλλά δυστυχώς δεν τα έχουν δει ποτέ. Γιατί όχι; Επειδή όλα πήγαν στραβά. Πρώτον, το 1968 οι συνταγματάρχες καθιέρωσαν τη δικτατορία τους και σταμάτησαν όλες τις κοινοπραξίες αυτού του τύπου. Στη συνέχεια ανακαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού είχε αποχωρήσει με τα μισά χρήματα του συνεταιρισμού.

Τότε, επειδή ο αρχικός ιδιοκτήτης της γης δεν είχε πληρωθεί το πλήρες ποσό που του είχε υποσχεθεί, πήγε τον συνεταιρισμό στο δικαστήριο. Και ούτω καθεξής. Η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μια μέρα, πιθανώς, αυτοί οι δύο άνθρωποι μπορεί να δουν τα οικόπεδά τους. Εν τω μεταξύ, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κοιτάξουν στην πλαγιά που καλύπτεται από πεύκα και στον όμορφο κόλπο και στα μικρά νησιά που δίνουν σε αυτό το μέρος το όνομά του: Αλκυονίδες.
Bonar, Andrew Graham