Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην ακτή Καλλιμασιώτη στον Πειραιά. Παρακολουθούμε το γεμάτο από επιβάτες πλοίο συμφερόντων των αδελφών Καβουνίδη. Πίσω του το κτίριο του ΗΣΑΠ με τον μεγαλόπρεπο θόλο.

Στην πορεία του φιλμ παρακολουθούμε λεπτομέρειες από το πλοίο που ταξιδεύει ο κινηματογραφιστής καθώς και μια συζήτηση με φιλικό του πρόσωπο. Ακολούθως πλάνα από την κτιριακή δομή κατά μήκος του λιμανιού καταγράφοντας παράλληλα την κίνηση των οχημάτων και των επιβατών στις προβλήτες του. Ο φακός καταγράφει για άλλη μια φορά τον σταθμό του ΗΣΑΠ, συνεχίζει περνά από τα γραφεία των Μύλων Αγίου Γεωργίου, όπου στο πλάι διακρίνουμε την πρόσοψη από το μέγαρο Γιαννουλάτου, για να επιστρέψει στους δυο φίλους που κουβεντιάζοντας, κοιτούν γύρω τους με ζωηρό ενδιαφέρον.

Στην συνέχεια παρακολουθούμε πλάνα από τα δεμένα πλοία στον λιμένα, ένα πλοίο συμφερόντων Ευθυμιάδη που πλέει αργά για να δέσει, επιβάτες που κόβουν εισιτήρια στα εκδοτήρια με την διακριτική παρουσία του στρατού και πλήθος που επιβιβάζεται στο πλοίο. Το πλοίο αποπλέει από το λιμάνι και ο κινηματογραφιστής το αποχαιρετά δίνοντας μας πλάνα κατά μήκος της ακτής, όπου στο βάθος διακρίνεται το εργοστάσιο του Παπαστράτου.

Η σκηνή αλλάζει και πλέον το πλοίο πλέει στο κρητικό πέλαγος.

Ο κινηματογραφιστής μας δίνει λήψεις από τους ορεινούς και βραχώδεις όγκους του ακρωτηρίου των Χανίων και στην συνέχεια από το νησί της Σούδας όπου διακρίνουμε το φρούριο Φορτέτζα.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τους επιβάτες του πλοίου καθώς αυτό πλησιάζει τον λιμένα της Σούδας, την σκάλα επιβίβασης και αποβίβασης των ταξιδιωτών και το πλήθος του κόσμου που έχει μαζευτεί στην προκυμαία περιμένοντας την άφιξη του πλοίου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
221

Φορμά
8mm