Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αγία Γαλήνη είναι μεγάλο παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, που περιτριγυρίζεται από τρία βουνά, τον λόφο Βουβάλα, τον Κέδρο και τον Ψηλορείτη, κτισμένο αμφιθεατρικά σε βραχώδη, ανηφορική τοποθεσία προσφέροντας πανοραμική θέα προς το Λυβικό Πέλαγος.

Βρισκόμαστε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης με αραγμένες βάρκες και ψαροκάικα και βλέπουμε πανοραμικά πλάνα των κτισμάτων του χωριού έως τα παραθαλάσσια, καθώς και τους ορεινούς όγκους που το περιβάλλουν.

Στη συνέχεια ανεβαίνουμε μια μεγάλη σκάλα που οδηγεί στο εσωτερικό του χωριού και παρακολουθούμε την παρέα του κινηματογραφιστή να κάθεται για φαγητό στην ταβέρνα του ξενοδοχείου «Πάνθεον», του Εμμ. Ρυακιωτάκη, με θέα στη θάλασσα. Παραδίπλα ταμπέλα του ξενοδοχείου «Libyh». Οι γυναίκες της παρέας του κινηματογραφιστή περιεργάζονται τα απλωμένα δίχτυα των ψαράδων.

Μία οδική ταμπέλα που οδηγεί προς το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη κι ένα πανοραμικό πλάνο της απέραντης, μαγευτικής παραλίας της Αγίας Γαλήνης.

Το αυτοκίνητο του κινηματογραφιστή παρκαρισμένο μπροστα από ταμπέλα με τον χάρτη του Νομού Ηρακλείου, μια γυναίκα από τη συντροφιά τον μελετάει, αναζητώντας νέους προορισμούς.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
125

Φορμά
8mm