Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τους πρόποδες του Υμηττού ίσως από την περιοχή των Σπάτων, του Γέρακα, των Γλυκών Νερών, ή της Παιανίας.

Ο φακός ακολουθεί ένα μέλος της συντροφιάς καθώς μαζεύει ένα τσαμπί σταφύλι από ένα αμπέλι και ακολούθως ένα κάρο γεμάτο κοφίνια με σταφύλια που καθώς οδεύει προς το πατητήρι περνά από χωράφια με ελαιόδεντρα, το ξυλουργείο των αδελφών Δήμου, χαρίζοντάς μας πλάνα από την τότε μορφή της περιοχής.

Η συντροφιά συνεχίζει οδικώς προς την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού ή Μονή Φιλοσόφων, που βρίσκεται σε δασώδες πλάτωμα στην βόρεια κορυφογραμμή του Υμηττού. Πλάνα από τον κύριο πυλώνα του μοναστηριού με την βαριά ξύλινη είσοδο και ακολούθως από την κύρια είσοδο του ναού όπου δεσπόζει το καμπαναριό και ο ανάγλυφος διάκοσμος.

Στην συνέχεια του φιλμ λήψεις από τον προαύλιο χώρο της μονής με τα λιθόκτιστα κελιά των μοναχών, και της νότιας πρόσοψής του ιερού ναού όπου ο φακός περνά από την δεύτερη είσοδο του ναού, τον οκταγωνικό τρούλο, τη στοά μπροστά από τον νάρθηκα και τον μαρμάρινο κιονίσκο με τις αρές (κατάρες για τους καταπατητές των άμπελων της μονής) μπροστά από την στοά.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τον προαύλιο χώρο όπου η οικογένεια συνομιλεί με γυναίκες που φροντίζουν το μοναστήρι, με τελευταίο πλάνο τα μέλη της οικογένειας να επιβιβάζονται στο παρκαρισμένο όχημα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
143

Φορμά
8mm