Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Κινούμενοι σ' επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Στείρι Βοιωτίας την πορεία του οχήματος διακόπτει ένα κοπάδι προβάτων όπου πηγαίνει για βοσκή. Η μαυροφορεμένη γυναίκα που συντροφεύει τα ζώα χαιρετά το αμάξι που απομακρύνεται βιαστικά.

Το πλάνο αλλάζει και ο φακός πέφτει στα σταθμευμένα οχήματα του πάρκινγκ της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά και ακολούθως στο καμπαναριό της μονής (παλιός αμυντικός πύργος) , στον τρούλο του τετρακιόνιου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ναού της Παναγίας και στο μοναστηριακό αμυντικό συγκρότημα. Η περιήγηση του φακού συνεχίζεται στο παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως και κατόπιν καταγράφει το απέραντο γαλάζιο του ουρανού μέσα από τα γυμνά κλαδιά ενός δέντρου.

Απόψεις του καθολικού (11ος αιώνας) και λεπτομέρειες από τον διάκοσμο της πρόσοψης όπου εντός του ναού βρίσκεται ο αρχικός τάφος του Οσίου Λουκά και ακολούθως απόψεις της τράπεζας του μοναστηριού και του ναού της Παναγίας. Πλάνα από τον προαύλιο χώρο του μοναστηριακού συγκροτήματος όπου φιλοξενείται τουριστικό συγκρότημα με καφέ και εστιατόριο όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν την γαλήνια ατμόσφαιρα και την εκπληκτική θέα στον κάμπο.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει με πλάνα από τις στιγμές χαλάρωσης των επισκεπτών και τον ερχομό νέων μέσα από τα μονοπάτια της μονής όπου διακρίνουμε τις ανθισμένες αμυγδαλιές.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
209

Φορμά
8mm