Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Λίμνη Βουλιαγμένη είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου, πόλης του νομού Κορινθίας, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα.

Βρισκόμαστε απογευματάκι μπροστά στα ήσυχα νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης, ένα βαρκάκι αραγμένο, ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο κάνει περίπατο, πανέμορφη φύση. Στη συνέχεια η παρέα κάθεται για φαγητό στην ταβέρνα του Μιχαήλ Παπαϊωάνου ή Πούπη, η οποία δεν λειτουργεί σήμερα.

Ο πατέρας του κινηματογραφιστή με φόντο τον Κορινθιακό Κόλπο και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Μια παρέα ψαρεύει και απολαμβάνει τη θέα. Η σκιά μιας γυναίκας στο φόντο της Λίμνης, η παρέα έχει μετακινηθεί δυτικά της Βουλιαγμένης κι έχει φτάσει στη χερσόνησο της Περαχώρας, όπου βρίσκονται τα ερείπια του ναού της θεάς της αρχαιότητας Ήρας Ακραίας- Λιμενίας, το Ηραίο, τα πιο σημαντικά απομεινάρια του πρώιμου Κορινθιακού πολιτισμού, απλώνονται μέχρι την μικρή παραλία.

Η συντροφιά του κινηματογραφιστή περιηγείται την γύρω περιοχή.
Πλάνο από ψηλά στο μικρό κόλπο της Περαχώρας, πλάι στη θάλασσα τα ευρήματα του Ηραίου και των συμπληρωματικών κτιρίων του αρχαϊκού συγκροτήματος του ιερού και στα ανατολικά του κολπίσκου ο χριστιανικός ναός του Αγίου Ιωάννη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
198

Φορμά
Super 8mm