Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο Βόλος είναι πόλη, στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας Θεσσαλία, κτισμένη στο πιο εσωτερικό τμήμα του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του όρους Πήλιο.

Βρισκόμαστε στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπου ο σημαιοφόρος του σχολείου, μαζί με τους παραστάτες προηγούνται μιας μίνι παρέλασης όλων των μαθητών, ντυμένων ομοιόμορφα με λευκά μπλουζάκια και σορτς.

Περνούν μπροστά από μια μεγάλη σκαλωσιά και παρατάσσονται αρμονικά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Οι μαθητές κάνουν προσευχή, γίνεται η έπαρση της σημαίας και τέλος τα παιδιά απομακρύνονται, αφήνοντας τον χώρο στα τμήματα που ξεκινούν τις γυμναστικές επιδείξεις, που σηματοδοτούν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κρατώντας από ένα σημαιάκι σε κάθε χέρι οι μικροί μαθητές κάνουν διάφορες ασκήσεις γυμναστικής, μια δασκάλα δίνει τις εντολές για την έκταση, την επίκυψη, την ανάταση κλπ, φωτογράφοι απαθανατίζουν τις στιγμές, γονείς και συγγενείς παρακολουθούν τα δρώμενα των παιδιών.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
128

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Γυμναστικές επιδείξεις 1ης Δημοτικού, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Ιούνιος 1969. Το σχολείο στην παλιά του μορφή, οι σκαλωσιές είναι από την κατασκευή του υπόστεγου.
Η τελετή ξεκινά με την έλευση της Σημαίας και τους παραστάτες του Σχολείου, έπαρση σημαίας και όλοι οι μαθητές σε παράταξη.
Οι ασκήσεις είναι δύσκολες και ακριβείας και όλοι είναι ντυμένοι στα λευκά και με μπλε γιακαδάκια.
Οι Δάσκαλοι Μαίρη Ματζώρου και Αθανάσιος Ζέρβας επιτηρούν ενώ πάντα ανάμεσα, οι πλανόδιοι φωτογράφοι του Βόλου εκείνης της εποχής.
Πολλοί μαθητές θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους χρόνια μετά…
Αποστολέρης Κωνσταντίνος