Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Ιτέας του νομού Φωκίδος και το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τον βραχίονα του λιμανιού και την κτιριακή δομή της πόλης κατά μήκος της Προκυμαίας.

Λήψεις από το λιμάνι όπου διακρίνουμε δύο πλοία τύπου «παντόφλα» στο ένα από τα οποία επιβαίνει ο κινηματογραφιστής με την οικογένειά του. Ακολούθως πανοραμικά πλάνα από την προκυμαία όπου διακρίνουμε το ξενοδοχείο «Γαλήνη» και τον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στην πορεία ο φακός καταγράφει τους χειρισμούς του καπετάνιου στην γέφυρα του πλοίου, τους επιβάτες εντός του καταστρώματος, μια σωστική λέμβο. Το πλοίο σαλπάρει και καθώς πλέει στον Κρισαίο κόλπο η Ιτέα απομακρύνεται και ο φακός την απαθανατίζει για τελευταία φορά με φόντο το όρος του Παρνασσού.

Στην συνέχεια και εν πλω, παρακολουθούμε πλάνα από το νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου με το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, το νησάκι του Αγίου Γεωργίου με το ομώνυμο εκκλησάκι με φόντο τις πλαγιές του Παρνασσού.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από το φυσικό τοπίο της περιοχής και τη ρουτίνα των επιβατών καθώς περιμένουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
79

Φορμά
8mm