Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τις Δημοτικές Ιαματικές πηγές Λουτρακίου. Το κυκλικό κτίριο με τη λιτή γραμμή του σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτριο Πικιώνη τα έργα του οποίου βρίσκονται όλα σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο.

Παρακολουθούμε τη συντροφιά του κινηματογραφιστή καθώς βαδίζει στην ελαφρώς κεκλιμένη στοά όπου βρίσκονται οι λουτήρες λίγο πριν την είσοδο τους στο εσωτερικό του κτιρίου όπου αγκαλιάζει την πηγή. Στο επάνω μέρος διακρίνουμε τους ξεφτισμένους σοβάδες και τίποτα δεν σε προδιαθέτει για τον πλούσιο διάκοσμο στο εσωτερικό του.

Διακρίνουμε μια κυκλική μαρμάρινη διακοσμητική πισίνα με βότσαλα, πλαισιωμένη από κίονες που περιβάλουν τον βράχο απ΄όπου αναβλύζει το νερό και στο πλάι μια πινακίδα μας ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά του ιαματικού νερού και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως το χώρο υπάρχουν ψηφιδωτές παραστάσεις φιλοτεχνημένες από τον Στέφανο Ξενόπουλο και τους μαθητές του.

Στην πορεία του φιλμ παρακολουθούμε μακρινά πλάνα από την κτιριακή δομή του Λουτρακίου κατά μήκος της ακτής και το φιλμ κλείνει με πολίτες να σπρώχνουν ένα αμάξι στο δρόμο για να πάρει μπροστά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
27

Φορμά
8mm