Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη.

Ένα αμάξι κινείται σε χωματόδρομο που στο πέρασμα του χρόνου θα γίνει η Λεωφόρος Αυλακιού, και επισκέπτες βαδίζουν στην βραχώδη ακτή. Πίσω από την εκκλησία οι ορεινοί όγκοι του Μαυροβουνίου όπου βρίσκεται το δάσος του Κουβαρά. Λήψεις από την πρόσοψη και το καμπαναριό του ναού (μονόκλιτος, καμαροσκέπαστος με αμφίπλευρους υπόστυλους ημιυπαίθριους χώρους), και από τα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας που καταστράφηκε από άγνωστες αιτίες.

Ο κινηματογραφιστής καταγράφει με τον φακό του τα μέλη της συντροφιάς καθώς οδικώς κατηφορίζουν τον χωματόδρομο και συνεχίζει με πλάνα από την αποβίβαση και την περιήγηση τους στον χώρο.

Ο νέος άντρας της παρέας προβάλλει από τα περιστύλια της εκκλησίας και ο φακός ακολουθεί το βλέμμα του προς το όρος Μερέντα και ακολούθως η συντροφιά πλησιάζει την πόρτα της εκκλησίας για να δει αν είναι ανοιχτή ενώ ο γηραιότερος της παρέας βαδίζει σκεφτικός κατά μήκος της ακτής κοντά στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας. Πίσω του διακρίνουμε τις νησίδες Ράφτη και Ραφτοπούλα.

Η συντροφιά επιβιβάζεται στο αμάξι και ο κινηματογραφιστής αποχαιρετά την τοποθεσία με πανοραμικά πλάνα της περιοχής όπου διακρίνουμε ένα κοπάδι πρόβατα.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε πλάνα από υπαίθρια ταβέρνα της περιοχής όπου η συντροφιά γευματίζει. Το φιλμ κλείνει ενώ η συντροφιά έχει μεταφερθεί στο Χαλάνδρι όπου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε καφενείο στην πλατεία.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
96

Φορμά
8mm