Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας, στην Θεσσαλία.

Στις απολήξεις του βουνού υπάρχουν πολλές και διάσημες παραλίες είτε από την πλευρά του Αιγαίου Πελάγους, είτε από την πλευρά του Παγασητικού Κόλπου.

Σύμφωνα με την περιγραφή του κινηματογραφιστή βρισκόμαστε στο εκδρομικό πλοίο «Κουρκούβελος», το οποίο πραγματοποιεί περιήγηση στους επιβάτες του σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, όπως ο Αη Γιάννης, η Παπά Νερό, η Νταμούχαρι και η παραλία Μυλοποτάμου, οι οποίες βρίσκονται στην πλευρά του Αιγαίου Πελάγους.

Καθώς διασχίζουμε τις παραλίες η κάμερα καταγράφει παραθαλάσσιες κατοικίες, τουριστικά καταλύματα και μεγάλα ξενοδοχεία σε φάση κατασκευής, θαλάσσιες σπηλιές, αλλά και τα δάση που φτάνουν ως τη θάλασσα.

Η εκδρομή έχει τελειώσει, οι υπεύθυνοι του πλοιαρίου το δένουν στη στεριά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
82

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Πλοίο «Κουρκούβελος» του Οδυσσέα και Γιάννη Κουρκούβελου. Καλοκαίρι 1968. Πάμε μια εκδρομή στις ξακουστές παραλίες του Πηλίου. Βίντεο Ντοκουμέντο που δείχνει πως ο τουρισμός και οι κατακτητές επιβάλλονται στη φύση.

Άγιος Ιωάννης Πηλίου πριν την τσιμεντοποίηση – Μαγευτικό επίνειο του Κσού (Κισσού) με λιγοστές οικοδομές και το Ξενοδοχείο «Aloe» στα μπετά (τώρα κουφάρι έρμαιο των χόρτων)
Παπά Νερό Πηλίου η διπλανή καταπληκτική παράλια, καταπράσινη με 2 οικοδομές κι ένα καλύβι, πράσινο μέχρι τα γαλάζια νερά. Παράδεισος.
Νταμούχαρι: Μόνο ένα οικοδόμημα - αποθήκη αριστερά και δυο τρείς οικίες.

Μηλοπόταμος Πηλίου: η γνωστή παραλία με τον τρύπιο βράχο, υπάρχει κι ένα καφενεδάκι με φτέρες (!) πάνω τη θάλασσα. Και μετά οι καπεταναίοι σηκώνουν την άγκυρα…
Αποστολέρης Κωνσταντίνος