Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και συγκεκριμένα από την πρόσοψη της ανατολικής πτέρυγας σχεδιασμένη και χτισμένη από τον Aston Webb το 1913 με πέτρα από το νησί Portland.

Ο φακός ακολουθεί τα ακροβατικά ενός μπόμπιρα και στην συνέχεια γεμίζει από τα μπουμπούκια των ανθισμένων κερασιών.

Στην συνέχεια του φιλμ ο κινηματογραφιστής βαδίζει με μια κάμερα στα χέρι προς την είσοδο του παλατιού με φόντο το το μνημείο της Βικτώριας.

Στο αμέσως επόμενο πλάνο παρακολουθούμε λήψεις από την κίνηση στον δρόμο και αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην λίμνη Serpentine στο Hyde Park. Ο φακός περιπλανιέται στο καταπράσινο τοπίο και καταγράφει τους περαστικούς που βαδίζουν κατά μήκος της ελικοειδούς λίμνης.

Ακολούθως μας μεταφέρει σε μια παιδική χαρά απαθανατίζοντας την χαρά των παιδιών στις κούνιες και στη συνέχεια στις τεράστιες εκτάσεις με γκαζόν όπου μικροί και μεγάλοι χαλαρώνουν, παίζουν η απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Υδρόβια πουλιά μπανιάρονται στην λίμνη, ο κινηματογραφιστής περνάει από τη γέφυρα που ενώνει τις όχθες τις λίμνης και το βλέμμα του στρέφεται προς τους Ιταλικούς κήπους στην Πύλη Λάνκαστερ. Μια κυρία με τρία σκυλιά, περνά βιαστική από τη γέφυρα και στην συνέχεια ο φακός στρέφεται προς μια ταμπέλα σήμανσης που ενημερώνει τους επισκέπτες να μην ταΐζουν τους πελεκάνους καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τα συντριβάνια και το πλήθος λουλουδιών που κοσμούν το Hyde Park.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
103

Φορμά
8mm