Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Βραυρώνα, μικρό παραθαλάσσιο οικισμό στη νότια ακτή της Αττικής και σημαντικός αρχαιολογικός χώρος.

Το φιλμ ανοίγει με στιγμές χαλάρωσης της παρέας σε ταβέρνα της περιοχής.

Ο φακός πέφτει στα λιτά τραπέζια και καρέκλες που είναι στημένα στην ύπαιθρο, στους θαμώνες, στις πορτοκαλιές που βαραίνουν από τους καρπούς, στις ολάνθιστες μανταρινιές και στην αραιή κίνηση επί του οδοστρώματος καθώς ένα αμάξι και ένα λεωφορείο το διασχίζουν.

Στην πορεία του φιλμ παρακολουθούμε έναν υπαίθριο πωλητή (αγρότης κατά πάσα πιθανότητα) με την οικογένεια του, που εκθέτει προς πώληση την πραμάτεια του, και ακολούθως πλάνα από τη δωρικού ρυθμού Στοά της Αρτέμιδος και στην συνέχεια από το αμφιθεατρικά χτισμένο σε λόφο, ξενοδοχείο Mare Nostrum (πλέον Dolce Athens Attica Riviera).

Ο κινηματογραφιστής λαμβάνει κοντινά πλάνα από το πολυτελές ξενοδοχείο, στέκεται για λίγο σ΄ένα σύνθημα πάνω στον τοίχο ενός γκρεμισμένου παραπήγματος, και επιστρέφει πάλι στο Ιερό της Βαυρωνίας Αρτέμιδος που ήρθε στο φως από τις ανασκαφές του Ιωάννη Παπαδημητρίου που ξεκίνησαν το 1945.

Κατά τον Ευριπίδη η θεά Αθηνά προλέγει πως η κόρη του Αγαμέμνονα η Ιφιγένεια, θα γίνει ιέρεια της Άρτεμης και θα θαφτεί εκεί σαν έρθει η ώρα.

Το φιλμ συνεχίζει με πλάνα από την πλαϊνή πλευρά της στοάς η οποία και σώζεται, και το φιλμ κλείνει με πλάνα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου τμήμα του είναι λαξευμένο μέσα στον βράχο, εντός του αρχαιολογικού χώρου και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
88

Φορμά
Super 8mm