Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στα Λουτρά Αιδηψού, κωμόπολη του Νομού Ευβοίας, στα βορειοδυτικά του νησιού, η οποία διαθέτει ιαματικές πηγές, κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Σε μια μικρή μαρίνα ένα τουριστικό καΐκι υποδέχεται επιβάτες όλων των ηλικιών, μέχρι που γεμίζει.

Ορισμένα πλάνα του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου εν πλω και αποβίβαση, με ελαφρώς πρόχειρο τρόπο, στα Καμένα Βούρλα. Τα μωρά τα παίρνουν απ’ το καΐκι άντρες με μαγιό, βουτηγμένοι στη ρηχή θάλασσα και τα μεταφέρουν στην ακτή, οι υπόλοιποι επιβάτες υποβοηθούνται από άλλους να ισορροπήσουν σε μια τάβλα, για να κατέβουν απ’ το καΐκι, ιδιαιτέρως οι κυρίες. Τα μεγαλύτερα παιδάκια τα καταφέρνουν μόνα τους.

Στη συνέχεια βλέπουμε τρία παιδάκια χαρούμενα που έχουν καβαλήσει ένα μουλαράκι, ενήλικες τα προσέχουν και τους χαρίζουν μια μικρή βόλτα στη ράχη του ζώου. Το ίδιο ζώο προσπαθεί να ιππεύσει και μία νέα γυναίκα.

Συνέχεια της εκδρομής με το καΐκι «Φεργάδα». Κατά την διαδρομή παρατηρούμε κατάφυτες πλαγιές, λοφοσειρές και παραλίες της Εύβοιας.

Άφιξη στην περιοχή Περιβολάκι. Οι εκδρομείς γευματίζουν, απολαμβάνοντας τον καταπράσινο τόπο, χαιρετούν τον κινηματογραφιστή, ενώ ένα μικρό αγόρι χορεύει, με ιδιαίτερη μαεστρία, τον χορό ζεϊμπέκικο.

Ξανά στη «Φεργάδα», δύο παιδάκια έχουν δέσει το καραβάκι τους μ’ ένα σχοινάκι και, καθισμένα στην πρύμνη του σκάφους, παρακολουθούν το παιχνίδι τους να ακολουθεί την θαλάσσια διαδρομή.

Επιστροφή στα Λουτρά Αιδηψού, από θαλάσσης βλέπουμε τα ξενοδοχεία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις θεραπευτικές δομές.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
224

Φορμά
8mm