Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο «Σταθμός Λαρίσης», είναι ο κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας. Εξυπηρετεί τα υπεραστικά δρομολόγια των τραίνων προς τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πλήθος ταξιδιωτών και συνοδών κινείται από και προς το σταθμευμένο συρμό, ανάμεσα στις αποβάθρες. Πίσω από το τρένο διακρίνουμε τον διώροφο όγκο της απέναντι, από την είσοδο του Σταθμού, πλευράς.

Άνθρωποι κουβαλούν αποσκευές, αποχαιρετιούνται, ένας νεαρός δίνει από το παράθυρο του βαγονιού του ένα βιβλίο σε κάποιον, ένας άλλος ανεμίζει ένα σημαιάκι.

Βρισκόμαστε στην κεντρική αποβάθρα ανάμεσα στις σιδηροδρομικές ράγες, η συντροφιά του κινηματογραφιστή έχει σταθεί και συζητάει.

Μετά από λίγο η συντροφιά αναχωρεί από τον Σταθμό, βγαίνει στο δρόμο ανάμεσα σε ταξί, Ι.Χ. και φορτωμένους ανθρώπους και κατευθύνεται στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Καθώς ο φακός τους ακολουθεί προλαβαίνουμε να διακρίνουμε ένα στρατιωτικό φυλάκιο του παλιού Φρουραρχείου, μέρος από το - τότε - Στρατοδικείο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
61

Φορμά
8mm