Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής ταξιδεύει από το λιμάνι Σούδας στα Χανιά της Κρήτης, με προορισμό τον Πειραιά. Έπειτα από πολύωρο ταξίδι, το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ» προσεγγίζει το λιμάνι.

Είναι ξημέρωμα, βλέπουμε τον ήλιο να ξεπροβάλλει αργά πίσω από το βουνό, ενώ παρακολουθούμε τη πορεία ενός ακόμη καραβιού που βρίσκεται σε μακρινή απόσταση και κινείται προς τον Πειραιά. Ακολουθεί πλάνο με δύο ακόμη πλοία, που κατευθύνονται επίσης στο λιμάνι. Ο ήλιος έχει πλέον ανατείλει.

Στη συνέχεια, η κάμερα μας δείχνει τους επιβάτες που είναι συγκεντρωμένοι στο γκαράζ, επειδή πλησιάζει η στιγμή της άφιξης. Πίσω από τα καραβόσκοινα, βλέπουμε τον Πειραιά και τα αγκυροβολημένα καράβια στα ανοιχτά του λιμανιού.

Δυο άνδρες συνομιλούν με τον κινηματογραφιστή και τον χαιρετούν, ενώ μια γυναίκα, που φορά γυαλιά ηλίου, χαμογελά κοιτώντας τη κάμερα. Έπειτα, βλέπουμε δύο ακόμη γυναίκες που συζητούν με τη πλάτη γυρισμένη, καθώς ένα επιβατηγό καράβι στο βάθος μας προσπερνά.

Τέλος, η κάμερα είναι στραμμένη προς τη πλώρη, το πλοίο πλησιάζει την αποβάθρα και εμείς μπορούμε να διακρίνουμε τα κτήρια που βρίσκονται γύρω από το λιμάνι καθώς και μια βάρκα που περνά δίπλα στο πλοίο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
48

Φορμά
8mm