Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Δυό νέοι άντρες έξω από μία σταθμευμένη Mercedes χαιρετούν τον κινηματογραφιστή. Ξεκινούν από Αθήνα για Ναύπλιο, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα του 1969. Πίσω τους ένα πρατήριο και ταμπέλα της εταιρίας πετρελαιοειδών Texaco.

Στη συνέχεια πλάνα μέσα από τη Mercedes εν κινήσει σε επαρχιακό δρόμο, προσπερνάμε τις κορυφογραμμές των βουνών του Νομού Αργολίδας.

Μια παρέα από τέσσερις νέους άντρες συζητά στον ολάνθιστο από τριαντάφυλλα κήπο ενός σπιτιού.

Πλάνο στον Αργολικό Κόλπο και η άκρη της χερσονήσου της Ακροναυπλίας.

Η παρέα των νεαρών βρίσκεται στην παραλία του Ναυπλίου, σε καφετέρια σ’ ένα πλάτωμα, κάτω απ’ το μονοπάτι που ονομάζεται Γύρος της Αρβανιτιάς.

Πλάνο στην κορυφή του λόφου, όπου διακρίνουμε μέρος του ξενοδοχείου Ξενία. Οι νεαροί φωτογραφίζονται, συζητούν, απολαμβάνουν την εκδρομή τους.

Γενικό πλάνο μιας πλευράς του Ενετικού Κάστρου στο λόφο Παλαμήδι.

Πανοραμικό πλάνο που ξεκινά από το Κάστρο του Παλαμηδίου, αποκαλύπτει μέρος της πόλης του Ναυπλίου έως την ακτογραμμή προς τη Νέα Κίο. Στο βάθος το όρος Αρτεμίσιο, μοναδική θέα του Αργολικού κάμπου. Βλέπουμε τον νότιο προμαχώνα του Κάστρου, τον Αργολικό Κόλπο και το Ενετικό Φρούριο Μπούρτζι στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, σαν καράβι που ταξιδεύει. Οι νεαροί περιηγούνται τους εσωτερικούς χώρους του Κάστρου του Παλαμηδίου, η Ελληνική σημαία κυματίζει ανάμεσα στους προμαχώνες. Γενικά πλάνα στον Αργολικό Κόλπο, στα τείχη του Παλαμηδίου και οροφές παλιών αρχοντικών.

Η παρέα περπατάει στην παραλία του Ναυπλίου, αστειεύονται στην πλατεία Φιλελλήνων, ξανά βόλτα στο λιμάνι. Το Μπούρτζι σε κοντινό πλάνο.

Οι φίλοι απολαμβάνουν την ηλιόλουστη μέρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
143

Φορμά
8mm