Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Χαλκίδα, πρωτεύουσα της Εύβοιας. Το ένα τμήμα της πόλης εκτείνεται σε ένα τμήμα της Εύβοιας, το δε άλλο στη Στερεά Ελλάδα.

Στην ηπειρωτική πλευρά, αυτόν της Βοιωτικής ακτής, ο κινηματογραφιστής επισκέπτεται το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα στον λόφο Φούρκα.

Σε πρώτο πλάνο μια γυναίκα στέκεται μπροστά σε μία καμάρα που έχει θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο. Η συντροφιά του κινηματογραφιστή περιηγείται τους χώρους του πέτρινου φρουρίου στα διαφορετικά επίπεδά του.

Πλάνο στο κωδωνοστάσιο, το οποίο έχει κτιστεί στη θέση που βρισκόταν η καμπάνα του συναγερμού του φρουρίου. Στον ιστό δίπλα ανεμίζει η Ελληνική σημαία. Πανοραμικό πλάνο μέρους του κάστρου και του ανατολικού προμαχώνα και κοντινό σ’ ένα Ρωσικό κανόνι του 19ου αιώνα, στα πεδινά, η Χαλκίδα και ο Ευβοϊκός.

Η συντροφιά απαθανατίζεται σε διάφορα σημεία του φρουρίου με φόντο την πόλη της Χαλκίδας και στο βάθος το Μεσσάπιο όρος ή Κτυπά. Δυο γυναίκες περπατούν στον περίβολο παράλληλα με τα χαμηλά τείχη του κάστρου, στις επάλξεις με τα συνεχόμενα ημικυκλικά τόξα, στα οποία ανοίγονται τουφεκιοθυρίδες.

Πλάνο στο εμβληματικό για τη Χαλκίδα ξενοδοχείο Lucy, στη νησιωτική πλευρά της πόλης. Πανοραμικό της παραλίας της Χαλκίδας, αποκαλύπτει στοιχεία της παραθαλάσσιας αστικής δόμησης και τα νότια περίχωρα της πόλης. Ένα γενικό της εξωτερικής πλευράς των τειχών του κάστρου, μία πύλη του, επισκέπτες φτάνουν ή αναχωρούν, κι απέναντι στη νησιωτική Χαλκίδα διακρίνουμε τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος, η συντροφιά του κινηματογραφιστή ξεκουράζεται σε ζαχαροπλαστείο με υπέροχη θέα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
71

Φορμά
8mm