Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο δρόμο για το Καρπενήσι. Το Καρπενήσι είναι πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 975 μέτρα.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα απ’ την διαδρομή, ενώ βλέπουμε την πόλη της Λαμίας στο βάθος. Περνώντας μέσα από τη Λαμία βλέπουμε μια οδική ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι το Καρπενήσι είναι στα 80 χιλιόμετρα αριστερά και τα Λουτρά Ύπατης στα 17 χλμ. Στη διαδρομή συναντάμε γαϊδουράκια, μια γέφυρα και ορεινούς όγκους.

Το αυτοκίνητο φτάνει στο χωριό Τυμφρηστός όπου ο κινηματογραφιστής κάνει μία στάση. Ένα πανοραμικό της πεδιάδας και του βουνού και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού. Μια γυναίκα στο βάθος θαυμάζει τη θέα με τις κορυφές του βουνού Βελούχι να είναι χιονισμένες και επιστροφή στη διαδρομή και τα γύρω χιονισμένα τοπία της.

Καθώς συνεχίζει την διαδρομή του βλέπουμε ένα πλάνο του χωριού Άγιος Νικόλαος και πιο μετά μια ταμπέλα να γράφει «HOTEL ΕΛΒΕΤΙΑ». Το φιλμ κλείνει με ένα γενικό πλάνο των σπιτιών στο Καρπενήσι που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
96

Φορμά
Super 8mm