Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην ανατολική ακτή της Αίγινας, ένα νησί του Σαρωνικού κόλπου στην Ελλάδα.

Το φιλμ ανοίγει με τον κινηματογραφιστή και την παρέα του να ετοιμάζονται για κατάδυση φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Βουτάνε στο νερό και βλέπουμε υποβρύχια πλάνα. Ένας άντρας που προπορεύεται κάνει νόημα στον κινηματογραφιστή να τον ακολουθήσει το οποίο και κάνει δίνοντας μας εικόνες απ’ τον βυθό. Σε άλλα σημεία είναι βραχώδης και απότομος και σε άλλα ομαλός με άμμο.

Η περιήγηση κάτω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας συνεχίζεται με τον φακό να μας δείχνει πότε το υγρό τοπίο, ποτέ τον άντρα. Έπειτα, η κάμερα στέκεται σ’ ένα μέρος του βυθού που είναι γεμάτο με αχινούς, ενώ βγαίνει στην επιφάνεια για λίγο δείχνοντάς μας μια βάρκα αραγμένη στο βάθος και βουτάει ξανά.

Ένας άντρας ανεβαίνει στο σκάφος χαμογελαστός και ένας δεύτερος τον υποδέχεται και τον βοηθάει να βγάλει τον εξοπλισμό κατάδυσης. Κάποιοι απ’ την παρέα ετοιμάζουν φαγητό ενώ οι υπόλοιποι κάθονται στο τραπέζι. Ένα ιστιοπλοϊκό περνάει στο βάθος και η παρέα στρώνει τραπέζι. Ο κινηματογραφιστής στέκεται για λίγο στη γυναίκα της παρέας, εκείνη του χαμογελάει χορεύοντας και η παρέα ξεκινάει το γεύμα της χαιρετώντας κάθε τόσο τον κινηματογραφιστή με το ποτήρι τους.

Το φιλμ κλείνει με κάποιους απ’ την παρέα να ξεκουράζονται ενώ άλλοι είναι στο τιμόνι και απολαμβάνουν τη θέα καθώς και πλάνα απ’ το σκάφος και τα νερά που αφήνει πίσω του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
355

Φορμά
Super 8mm