Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στα Καμένα Βούρλα, παραθαλάσσιο χωριό της Φθιώτιδας.

Ο κινηματογραφιστής καταγράφει τη συντροφιά του που επισκέπτεται τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη. Βλέπουμε μέρη του κτίσματος, την είσοδο και το καμπαναριό του.

Στη συνέχεια έχουμε πλάνα της συντροφιάς στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Ράδιον», πνιγμένο στις πικροδάφνες, στη σκιά του όρους Κνημίδα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30, σε σχέδια του Γερ. Μολφέση. Ακολουθεί προσκύνημα γυναικών της παρέας σε μικρό εικονοστάσιο.

Στο επόμενο πλάνο παρακολουθούμε μια ηλικιωμένη, μαυροντυμένη γυναίκα κι έναν ηλικιωμένο άντρα με μαγκούρα με τα κατσικάκια τους στο προαύλιο μιας ταβέρνας. Οι γυναίκες της συντροφιάς χαϊδεύουν τα μικρά ζώα, πριν καθίσουν να απολαύσουν το γεύμα τους στο κατάφυτο τοπίο.

Μια γυναίκα προσπαθεί να καβαλήσει ένα σαμαρωμένο γαϊδουράκι, κάτι που καταφέρνει με τη βοήθεια ντόπιων και φίλων που ακινητοποιούν το ζώο κι ενθουσιασμένη το οδηγεί για λίγο. Η δεύτερη γυναίκα που επιχειρεί τα καταφέρνει πιο εύκολα και νιώθει άνετα κρατώντας τα χαλινάρια του.

Τελευταίο πλάνο ένα σκάφος που διασχίζει τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
130

Φορμά
8mm