Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βγαίνοντας από το χωριό Καλουδιανά του νομού Χανίων στην Κρήτη και τη μεγάλη γέφυρά του, μια οδική ταμπέλα μάς δείχνει πως απέχουμε 8 χιλιόμετρα από τον προορισμό μας, το χωριό Τοπόλια.

Σημάδι πως φτάσαμε στο χωριό είναι το πάνω μέρος του καμπαναριού του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ένα σπίτι πάνω στο δρόμο κι ένα αυτοκίνητο που σταματάει απ’ έξω. Οι επιβάτες που κατεβαίνουν, το καλωσόρισμα με αγκαλιές και φιλιά από τους οικοδεσπότες.

Ξεκούραση στη σκιερή αυλή και πλάνο πάλι από το δρόμο, όπου υποδέχονται και άλλους επισκέπτες, μια μαυροντυμένη, ηλικιωμένη γυναίκα έχει σταθεί στα κάγκελα του σπιτιού με εμφανή συγκίνηση. Σε δρόμο του χωριού μερικοί χωροφύλακες, ένας ηλικιωμένος ντυμένος παραδοσιακά, καθημερινή κουβεντούλα, στο φόντο ορεινοί όγκοι σχηματίζουν το φαράγγι, που βρίσκεται το χωριό.

Επιστροφή στο σπίτι, όπου στον ολάνθιστο κήπο η ηλικιωμένη γυναίκα συζητά με μια κοπέλα, η οποία αμέσως μετά προγευματίζει με ένα βραστό αβγό.

Πλάνο της ηλικιωμένης γυναίκας που περπατά στον δρόμο, συναντά μια οικογένεια με ένα μωρό στο οποίο δίνει την ευχή της, στέκεται και συζητά με άλλη γυναίκα. Τον δρόμο διασχίζουν ένας αναβάτης σε γαϊδουράκι, τρία αρνάκια και ένα κορίτσι.

Πλάνο σ’ ένα πανέμορφο σκυλάκι στην καρότσα ενός τρίκυκλου οχήματος, ανάμεσα σε άλλα πράγματα προς μεταφορά. Ένα ζευγάρι, αναβάτες δύο γαϊδουριών, περνά έξω από το σπίτι του κινηματογραφιστή και χαιρετά. Η γιαγιά αποχαιρετά το τρίκυκλο που φεύγει και επιστρέφει στην αυλή για να ψήσει φαγητό για τους φιλοξενούμενους που επιστρέφουν.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
224

Φορμά
8mm