Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην παραλία Κορφαλώνας, στον δήμο Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στην Κρήτη.

Το φιλμ ανοίγει με μια μπάλα στην θάλασσα και την κάμερα να εστιάζει στην άμμο που κάποιος έχει γράψει «1969» καθώς το σβήνει το νερό. Βλέπουμε ένα παρκαρισμένο λευκό αυτοκίνητο με χωράφια εκατέρωθεν και μια μαυροφορεμένη γυναίκα να κατεβαίνει σε ένα από αυτά. Ο κινηματογραφιστής την ακολουθεί για λίγο και βλέπουμε την πλούσια βλάστηση καθώς και την παραλία στο βάθος. Έπειτα, μας δείχνει ένα γενικό πλάνο της περιοχής.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα από τη θάλασσα και δυο γυναίκες να περπατάνε. Ο φακός καταγράφει μια χειροποίητη, από καλάμια και ξύλα, καλύβα καθώς και κόσμο να περνάει περπατώντας κατά μήκος της όχθης. Μια γυναίκα κάθεται στην σκιά της καλύβας ενώ υπάρχει κόσμος και μέσα στη θάλασσα, άλλος χαλαρώνει στα ρηχά, άλλος κολυμπάει πιο μέσα κι ένας ηλικιωμένος άντρας στέκεται όρθιος και απολαμβάνει τη θέα.

Ένα πλάνο με τα πεντακάθαρα νερά και έπειτα με τον κόσμο της παραλίας. Μια γυναίκα όρθια στην όχθη παίζει με το νερό, ένας άντρας βγαίνει από την καλύβα τινάζοντας την πετσέτα του, μια γυναίκα παρέα με μια μαυροφορεμένη ηλικιωμένη κάθονται στην όχθη ενώ μια ακόμα περπατάει στην ακτή. Ο φακός ακολουθεί την πορεία της ηλικιωμένης που κατευθύνεται προς στη καλύβα. Εκεί την υποδέχεται μια γυναίκα, έπειτα βγαίνοντας την παίρνει αγκαζέ και χαμογελάνε μαζί στην κάμερα.

Το φιλμ κλείνει με δυο γαϊδουράκια και τους αναβάτες τους και τρία παιδάκια να τρέχουν πίσω τους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
125

Φορμά
8mm