Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Στα πρώτα μας πλάνα βλέπουμε στοιχεία μιας πρόσκλησης του Έλληνα σχεδιαστή μόδας Χρήστου Μαΐλλη, για την «Πέμπτη 7 Οκτωβρίου του 1976 στο ξενοδοχείο της Αθήνας Μεγάλη Βρεττανία», όπου θα παρουσιαστεί η χειμερινή κολεξιόν του δημιουργού. Στη συνέχεια η εξωτερική όψη του εννιαώροφου ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στην πλατεία Συντάγματος, γωνία των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α' και Πανεπιστημίου.

Μεταφερόμαστε στην ειδικά διαμορφωμένη -με πασαρέλα- αίθουσα, στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, οι καλεσμένοι ήδη έχουν πάρει τις θέσεις τους, οι υπερπολυτελείς πολυέλαιοι σβήνουν, η επίδειξη αρχίζει.

Διακρίνουμε το διάσημο μοντέλο Βανέσα να διασχίζει την πασαρέλα με μίντι φόρεμα με χοντρές οριζόντιες ρίγες, καπέλο, και κασκόλ, στην χαρακτηριστική γραμμή και χρώματα των 70s. Μοντέλα πηγαινοέρχονται επιδεικνύοντας τις προτάσεις του σχεδιαστή για φορέματα, ντε πιες, ταγιέρ, παλτό, καπέλα, σκούφους, τιρμπάν μπότες, παπούτσια.

Η κολεξιόν αφορά κυρίως μίντι στο μήκος, στα ντεσέν των υφασμάτων υπάρχουν ριγέ, πτι καρό, εμπριμέ, φλοράλ, πούλιες αλλά και μονόχρωμα, στα πατρόν βλέπουμε ριχτά, μεσάτα, πλισέ και σε γραμμές ίσιες και εβαζέ, με υφάσματα που εξυπηρετούν καθημερινή ή βραδινή χρήση.

Ξεχωρίζουμε το επίσης πασίγνωστο μοντέλο της εποχής, Ελίζαμπεθ.

Εικόνες από τα παρασκήνια της επίδειξης. Το σόου συνεχίζεται με τις μάξι βραδινές τουαλέτες κατασκευασμένες από πολυτελή υφάσματα όπως μεταξωτά, οργάντζες, σιφόν, μουσελίνες κλπ. και κάπες για πανωφόρια.

Η επίδειξη ολοκληρώνεται με την παρουσίαση νυφικών, τα μοντέλα αποσύρονται, το κοινό χειροκροτεί, στα παρασκήνια ο σχεδιαστής δέχεται συγχαρητήρια.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
762

Φορμά
Super 8mm