Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Στο πρωτοσέλιδο μιας Ελληνικής εφημερίδας βλέπουμε την ημερομηνία «Σάββατο 19 Αυγούστου 1978». Αμέσως μετά βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο Nice Côte d'Azur, ένα διεθνές αεροδρόμιο στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου παρακολουθούμε επιβάτες να αποβιβάζονται από πτήση της Air France, που μόλις έφτασε.

Η Νίκαια είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας που βρίσκεται ανάμεσα στις νοτιοανατολικές ακτές της Γαλλίας επί της Μεσογείου Θάλασσας (Γαλλική Ριβιέρα) και στις παρυφές των Άλπεων.

Τα μέλη της συντροφιάς του κινηματογραφιστή τοποθετούν τις αποσκευές τους σε ένα αυτοκίνητο, επιβιβάζονται σ’ αυτό και ακολουθούν την παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais, στο πλάι της Μεσογείου. Κατά μήκος του δρόμου βλέπουμε το κατάφυτο περιβάλλον, κυρίως από φοίνικες, αλλά και ιστούς με Γαλλικές σημαίες.

Η συντροφιά φτάνει στο Μόντε Κάρλο του Μονακό και ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από το ιστορικό ξενοδοχείο Hôtel de Paris, από την σκαλιστή επιγραφή του ονόματος του στη μαρμάρινη πρόσοψη, αλλά και λεπτομέρειες της περίτεχνης αρχιτεκτονικής του.

Ένας ουρανοξύστης κι ένα πάρκο με εξωτικά φυτά, λουλούδια σε σχηματισμούς και πανύψηλα δέντρα, στην πλατεία του Καζίνο.

Επίσκεψη στην παραλία με εκατοντάδες λουόμενους, όλων των ηλικιών.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Βερνίκος Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
138

Φορμά
Super 8mm