Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού και σε υψόμετρο βάσης 1850 μ που εκτείνεται το χιονοδρομικό κέντρο Γεροντόβραχου Αθηναϊκός Όμιλος Φίλων Σκι, το πρώτο χιονοδρομικό που λειτούργησε στον Παρνασσό.

Το φιλμ ανοίγει μ’ ένα πορτοκαλί αυτοκίνητο τύπου station wagon κι έναν άντρα να τοποθετεί τον εξοπλισμό του σκι και τα πέδιλα στο πορτ παγκάζ. Η εικόνα αλλάζει με την ημερομηνία να είναι χαραγμένη στο χιόνι 6-1-74.

Παρακολουθούμε πλάνα από τη διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο. Μια ταμπέλα μας ενημερώνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Γεροντοβράχος, που είναι οι εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού Ομίλου Φίλων Σκι, είναι στα δεξιά και συνεχίζουμε με πλάνα απ’ τον δρόμο μέσα απ’ την μερσεντές που είναι εν κινήσει.

Βλέπουμε το σύμβολο του Αθηναϊκού Ομίλου Φίλων Σκι που είναι κρεμασμένο στο παράθυρο ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Καθώς το πλάνο ανοίγει βλέπουμε το χιονισμένο τοπίο και με ένα κοντινό την πίστα και αυτούς που κάνουν σκι.

Μεταφερόμαστε στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού με αυτοκίνητα παρκαρισμένα, ανθρώπους να πηγαινοέρχονται και τον φακό να στέκεται σε μια γυναίκα. Η γυναίκα του χαμογελάει κι εκείνος μας δείχνει το τοπίο και τον κόσμο με τον εξοπλισμό του. Μ’ ένα πανοραμικό βλέπουμε όλη την χιονισμένη περιοχή, καταλήγοντας σ’ ένα κόκκινο φορτηγάκι με το λογότυπο του Αθηναϊκού Ομίλου.

Πλήθος συγκεντρωμένο, άλλοι ντυμένοι με την ειδική στολή κι άλλοι λίγο πιο επίσημα. Παρέες κατά τόπους συζητάνε ενώ άλλοι να κάνουν σκι. Ένα πλάνο μ’ έναν άντρα να φτιάχνει κάτι στον συρόμενο αναβατήρα κι έναν δεύτερο να περιμένει μάλλον την σειρά του. Η γυναίκα και η παρέα του κινηματογραφιστή έχουν κάτσει δίπλα απ’ το σαλέ για ένα αναψυκτικό.

Ο φακός μας δείχνει το τοπίο και εστιάζει σε δυο σημαίες, την ελληνική και την σημαία του Αθηναϊκού ομίλου φίλων σκι. Κόσμος κάνει σκι κι ο κινηματογραφιστής ακολουθεί την πορεία ενός άντρα με γαλάζια στολή.

Το φιλμ κλείνει με κόσμο να πηγαινοέρχεται απ’ το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και το χώρο στάθμευσης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Βερνίκος Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
332

Φορμά
Super 8mm