Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Κένυα, χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Το φιλμ ανοίγει με το λεωφορείο ξενάγησης και μια γυναίκα να μπαίνει μέσα. Βλέπουμε το καταπράσινο τοπίο, τα άγρια ζώα με το βουβάλι του ακρωτηρίου στο πλάνο, καθώς κι ένα απ’ τα καταλύματα που υπάρχουν εκεί, μέσα απ’ το εν κινήσει λεωφορείο. Πρόκειται για το εθνικό πάρκο Aberdare στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων (όπως την Κιβωτό που βλέπουμε στα πλάνα, η οποία είναι χτισμένη με τη μορφή της Κιβωτού του Νώε) καθώς και εξαιρετική θέαση της άγριας ζωής. Μια γυναίκα βλέπει τη θέα από το παράθυρο του καταλύματος κι έπειτα ο φακός εστιάζει σ’ έναν άντρα.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει με ένα πανοραμικό το τοπίο ενώ το γκρουπ επισκεπτών βρίσκεται στον χώρο που προσφέρει θέα σε όλο το πάρκο. Μια γυναίκα καταγράφει με την κάμερα της, ενώ δίπλα της μια ακόμα γυναίκα με την φωτογραφική της μηχανή. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το μέρος που είναι γεμάτο Γιγάντιους Υλόχοιρους (giant forest hog) και εστιάζει σ’ έναν απ’ αυτούς.

Η γυναίκα με την φωτογραφική μηχανή πίνει τον καφέ της απολαμβάνοντας την θέα κι ο κινηματογραφιστής κάνει ένα κοντινό στη φωτογραφική μηχανή Olympus. Ένας άντρας αστειεύεται με τον κινηματογραφιστή σηκώνοντας την δική του κάμερα κι εκείνος επιστρέφει στη φύση και τους γιγαντιαίους χοίρους. Δύο ψάχνουν τροφή ενώ δύο μικρά ακολουθούν την μαμά τους. Επιστρέφουμε στο κατάλυμα και βλέπουμε την είσοδο του που γράφει “The Ark”.

Το φιλμ κλείνει με τους γιγαντιαίους υλοχοίρους κι έναν απ’ αυτούς που πίνει νερό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
117

Φορμά
Super 8mm