Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Βικτώρια, την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Σεϋχελλών. Η θέση της είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Mahé, που αποτελεί και το κυριότερο νησί στο αρχιπέλαγος.

Το φιλμ ανοίγει με την είσοδο της αγοράς Sir Selwyn Selwyn-Clarke. Η Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market είναι ένα έμβλημα των Σεϋχελλών που χτίστηκε το 1840 και είναι η κύρια αγορά στην Βικτώρια. Οι πάγκοι πωλούν φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και κρέας. Έχουν επίσης μια ποικιλία από τοπικά μπαχαρικά και βότανα καθώς και πολλά τοπικά περίπτερα χειροτεχνίας και αναμνηστικών όπως παρεό (σαρόνγκ) και πουκάμισα. Βλέπουμε το πλήθος κόσμου να κάνει τις αγορές του με τον κινηματογραφιστή να στέκεται στους πάγκους με τα ψάρια. Οι ιχθυοπώλες παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, από παπαγαλόψαρο μέχρι barracuda και τους βλέπουμε να καθαρίζουν τα ψάρια ή να τα χωρίζουν σε μερίδες.

Η καταγραφή συνεχίζεται σ’ έναν πάγκο με λαχανικά και ο φακός στέκεται σ΄ ένα είδος ερωδιών (cattle egret) που πετάνε πάνω απ’ την αγορά. Επιστροφή στους πάγκους των ψαριών και ο κινηματογραφιστής μας δείχνει το πλήθος ντόπιων που υπάρχει καθώς και επισκέπτες που τραβάνε με την κάμερα τους.

Το φιλμ κλείνει με τον κόσμο να έχει αγοράσει ψάρια καθώς και πολλούς ερωδιούς που υπάρχουν εκεί.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
68

Φορμά
Super 8mm