Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε κέντρο της Αθήνας, την πρωτεύουσα της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Το φιλμ ανοίγει με μια νύφη να την συνοδεύει ο ιατρός Ανακρέοντας Σταματιάδης* και να την παραδίδει στον γαμπρό. Ο φακός μας δείχνει τους χαμογελαστούς καλεσμένους να βγαίνουν από την εκκλησία κι έπειτα το νεόνυμφο ζευγάρι να ποζάρει για τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Βλέπουμε ένα σύντομο πλάνο από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κι επιστρέφουμε στους νεόνυμφους.

Το φιλμ κλείνει με τους νεόνυμφους να φεύγουν από την εκκλησία και να κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο καθώς και μια παρέα καλεσμένων.

*O Ανακρέων Σταματιάδης (1868-1964) ήταν γόνος διακεκριμένης οικογένειας της Σάμου, ιατρός καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας Εσπεραντιστής. Αγωνίστηκε στο κίνημα για την ενοποίηση της Σάμου με την Ελλάδα κι εξορίστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Κωστής (Τριανταφύλλου)

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
49

Φορμά
16mm

Περιγραφή δημιουργού


Παραβρέθηκα στο γάμο της μητέρας μου Λιάνας-σε ηλικία τεσσάρων ετών -και του αγαπητού μου Κώστα Αραπίδη που με μεγάλωσε με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη. Στην εισαγωγική σκηνή βλέπουμε το γιατρό Ανακρέοντα Σταματιάδη που φέρνει τη μητέρα μου στην εκκλησία μια που ο πατέρας της Μιχάλης Μανούσος είχε πεθάνει. Εγώ είμαι στο πίσω μέρος και με συνοδεύει το πρώτο μου κορίτσι η συνομήλικη Τζένη Ζενέτου! Σεπτέμβριος του 1954 στον άγιο Νικόλαο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
Κωστής (Τριανταφύλλου)