Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο φράγμα Baiting, μια μεγάλη δεξαμενή παροχής νερού που λειτουργεί από το Yorkshire Water κοντά στο Ripponden στις Pennines του Δυτικού Yorkshire της Αγγλίας..

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα της περιοχής που διεξάγεται ο αγώνας αυτοκινήτων. Βλέπουμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, λεωφορεία καθώς και κόσμο που βρίσκεται εκεί για να παρακολουθήσει το γεγονός. Ο φακός μας δείχνει μια νεαρή γυναίκα κι έπειτα ένα φράγμα.

Η εικόνα αλλάζει με τα διαγωνιζόμενα αυτοκίνητα που παίρνουν την θέση τους με τα περισσότερα να είναι Mini Cooper. Ο κινηματογραφιστής επιστρέφει στην γυναίκα που φαίνεται να διαβάζει κάτι και έπειτα μας δείχνει πλάνα απ’ τον αγώνα με το Mini Cooper με τον αριθμό 1, το Ford Anglia με τον αριθμό 3, ένα ακόμα Mini Cooper με τον αριθμό 4 και δύο Ford Anglia να ξεχωρίζουν.

Η κάμερα, κατα διαστήματα, μας δείχνει την γυναίκα και τον αγώνα ενώ έπειτα στέκεται σ’ ένα νεαρό. Ο κινηματογραφιστής μένει στο Ford Cortina με τον αριθμό 23, το οποίο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και οι μηχανικοί σπεύδουν να το φτιάξουν. Ακολουθούν πλάνα απ’ τα Ford Anglia μεταγενέστερο μοντέλο απ’ τα προηγούμενα, το Ford Escord με τον αριθμό 31 και τα Ford Cortina με τους αριθμούς 37 και 43 αντίστοιχα. Η καταγραφή συνεχίζεται μ’ ένα-κατα πάσα πιθανότητα-triumph καθώς και τον κόσμο που παρακολουθεί.

Το φιλμ κλείνει με το νεαρό να έρχεται προς το μέρος της κάμερας χαμογελώντας, το πλήθος κόσμου που βρίσκεται στην γέφυρα του φράγματος και την γυναίκα να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
238

Φορμά
Super 8mm