Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με το εσωτερικού ενός σπιτιού σε δυτικό διάκοσμο μα παρατηρούμε κρεμασμένα σότζι ( shoji ), ένα είδος κουρτίνας από ριζόχαρτο αδιαφανές και λεπτό τόσο ώστε να επιτρέπει να περάσει φως μέσα από αυτό.
Μεταφερόμαστε σε μια παιδική χαρά όπου μικρά παιδιά σκαρφαλώνουν, γυμνάζονται, και παίζουν.
Ο κινηματογραφιστής παίρνει πλάνα από δρομάκια.

Η συνοικία Kagurazaka βρίσκεται στο Τόκυο κοντά στο σταθμό Iidabashi. Κατά την περίοδο του Edo ο κεντρικός δρόμος της βρισκόταν απέναντι από την γέφυρα Ushigome στην εξωτερική τάφρο του κάστρου και ήταν κόμβος ψυχαγωγίας, κάτι που συνεχίζεται έως και σήμερα. Η περιοχή διατηρεί ακόμα μια παραδοσιακή ιαπωνική ατμόσφαιρα και περπατώντας στα σοκάκια της θα συναντήσουμε παραδοσιακά σπίτια οκίγια όπου διαμένουν γκέισες, ναούς και μικρά ιερά.

Στην Kagurazaka διοργανώνεται το ετήσιο φεστιβάλ Kagurazaka Awa-odori κάθε τέταρτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και ομάδες χορευτών και μουσικών με παραδοσιακές ενδυμασίες τραγουδούν, και χορεύουν στους δρόμους της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
186

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Η προσωρινή μου κατοικία στην περιοχή Kagurazaka στο Τόκιο. Είναι ένα ιαπωνικό σπίτι, αλλά επιπλωμένο σε δυτικό στιλ. Τα παράθυρα καλύπτονται με παραβάν που αφήνει να περνάει ένα ευχάριστο διάχυτο φως.

Ακριβώς απέναντι από την πόρτα του σπιτιού υπάρχει μια παιδική χαρά. Ας πάμε να δούμε τι σκαρώνουν τα πιτσιρίκια, πάμε;

Οι δρόμοι κοντά στο σπίτι είναι στενοί, ήσυχοι και καθαροί.

Δυστυχώς, η γραφικότητα τους χαλάει κάπως από την παρουσία κολόνων στην πλευρά του δρόμου που φέρουν πολλά καλώδια. Λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να μπαίνουν τα καλώδια υπόγεια λόγω των συχνών σεισμών, αλλά δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος.

Αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος της Kagurazaka. Είναι όμορφα διακοσμημένος με κόκκινα και κίτρινα πλαστικά φύλλα για να σημάνει ότι η εποχή είναι φθινόπωρο.

Ο τοπικός ναός. Μετά την επίσκεψη, η υποχρεωτική οικογενειακή φωτογραφία.

Από εδώ μπορούμε να κοιτάξουμε πάνω από τις στέγες του Τόκιο που εκτείνεται σε απόσταση.
Bonar, Andrew Graham