Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ένα ταξίδι στην ηφαιστειογενή λίμνη Χακόνε ή Άσι (Ashinoko) με το The Royal, εμπνευσμένο από το γαλλικό πολεμικό ιστιοφόρο του 17ου αιώνα το Soleil Royal. Το πλοίο είναι αντίγραφο ιστορικού πλοίου, αλλά από κάποιους αναφέρεται και ως αντίγραφο πειρατικού. Είναι σε κόκκινους τόνους, διώροφο με κατάστρωμα παρατήρησης.

Η λίμνη Άσι βρίσκεται στην νήσο Χονσού στον νομό Καναγκάβα και φημίζεται για τη θέα του όρους Φούτζι και της πολυάριθμες θερμές πηγές της.

Παρακολουθούμε το The Royal καθώς διασχίζει τη λίμνη, συναντά στο πλάι μικρούς ορεινούς όγκους, βάρκες και πλοιάρια.

Μετά τη μίνι κρουαζιέρα, ανάβαση με τον εναέριο σιδηρόδρομο (teleferik) της Χακόνε στο όρος Κοματαγκάκε με τους ατμούς προϊόν γεωθερμικής δραστηριότητας του υπεδάφους. Το τελεφερίκ ξεκινά από το Τογκετάι (Togendai) και καταλήγει στο Sounzan.

Τελευταίο πλάνο στο Όρος Φούτζι (Fuji, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας), που καθώς διαλύονται τα σύννεφα μας δίνει λήψεις από την τέλεια κωνοειδή κορυφή του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
130

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Τώρα ας πάμε για ένα ταξίδι στη λίμνη Hakone. Σε μια καθαρή μέρα είναι δυνατόν να δεις την κορυφή του βουνού Fuji από εδώ, αλλά δυστυχώς δεν είναι καθαρά σήμερα. Αλλά υποθέτω ότι δεν είναι έκπληξη - είναι Νοέμβριος τώρα και ο χειμώνας πλησιάζει. Ο χειμώνας είναι ήπιος στο Τόκιο, αλλά εδώ έξω στα βουνά μπορεί να είναι αρκετά σοβαρός.

Η υποχρεωτική φωτογραφία της ομάδας πριν να φύγουμε από την προβλήτα. Οι Ιάπωνες αγαπούν να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους και να τους φωτογραφίζουν και δεν αφήνουν καμία περίσταση να πάει χαμένη.

Ένα μακρύ ταξίδι με τελεφερίκ μας οδηγεί πάνω-κάτω στα βουνά και σε έναν βαθύ κρατήρα... αλλά τώρα δεν μπορούμε να δούμε κάτι εξαιτίας της ομίχλης.

Από τη βεράντα του ξενοδοχείου Mt. Fuji κοιτάμε αμυδρά προς την κατεύθυνση του βουνού Fuji, αλλά δυστυχώς είναι καλά κρυμμένη.

Τι τύχη όμως! Μόλις φτάνουμε στα μισά του δρόμου μέχρι το βουνό, τα σύννεφα χωρίζονται για μια στιγμή και εκεί είναι: η κορυφή του βουνού Fuji, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας.
Bonar, Andrew Graham