Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η υπέρτατη ομορφιά μπορεί να οδηγήσει και στο έγκλημα, γράφει ο Μισίμα (Yukio Mishima) στο μυθιστόρημά του«Ο ναός του χρυσού περιπτέρου» που εκδόθηκε το 1956 ορμώμενος από τον εμπρησμό του ναού από έναν Κορεάτη καλόγερο το 1950.

Ο ναός του Χρυσού περιπτέρου ( Kinkaku-ji ), ή Ναός του κήπου των ελαφιών ( Rokuon-ji ) βρίσκεται στο Τόκυο της Ιαπωνίας και περιβάλλεται από την Λιμνούλα του Καθρέπτη ( youko-ch ).

Χτίστηκε το 1937 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν έπαυλη απόσυρσης του σογκούν ( Shogun ) Ashikaga Yoshimitsuμα. Ο γιος του αργότερα μετέτρεψε το κτίριο σε ναό του Zen της Σχολής Rinzai.

Εντός του ναού βρίσκονται ιερά λείψανα του Βούδα και στην οροφή του δεσπόζει ένας Κινέζικος Φοίνικας (fenghuang). Οι δυο τελευταίοι όροφοι είναι επικαλυμμένοι με πραγματικά φύλλα χρυσού.

Ο ναός κάηκε πολλές φορές και ανοικοδομήθηκε, με τελευταία φορά τον εμπρησμό του από έναν Κορεάτη καλόγερο το 1950. Οι εργασίες ανακατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1956.

Στο φιλμ παρακολουθούμε πλάνα του ναού και της γύρω βλάστησης, τις αντανακλάσεις μέσα από τη λίμνη καθρέπτη, καθώς και βράχους εντός της, που αντιπροσωπεύουν την βουδιστική ιστορία της δημιουργίας.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
35

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Και εδώ είναι το Kinkakuji, ή αλλιώς το Χρυσό Περίπτερο, που χτίστηκε από τον τρίτο Shogun. Το αρχικό κτίριο κάηκε και αυτό είναι ένα αντίγραφο.
Bonar, Andrew Graham