Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πλάνα από το παράθυρο ενός τρένου-βολίδα και το τοπίο φεύγει από μπροστά μας πριν προλάβουμε να επεξεργαστούμε την εικόνα. Προορισμός το κάστρο Νίτζο στο Τόκιο.

Το κάστρο Νίτζο (Νijo) χτιστηκε το 1603 και οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν από τον shogun Tokugawa Iemitsu το 1627. Προορίζονταν ως τόπος κατοικίας των σογκούν Τοκουγκάβα κατά την διαμονή τους στο Κιότο στην περίοδο του Έντο. Το κάστρο περιβάλλεται από μια διπλή τάφρο και αποτελείται από τρεις ξεχωριστές περιοχές. Το παλάτι Ninomaru, την ένωση Honmaru, και τους δύο κήπους του κάστρου.

Παρακολουθούμε λήψεις από την τάφρο του κάστρου, την περίτεχνη πύλη του (Keramon gate) και το παλάτι Ninomaru, καθώς ακούμε τον εκφωνητή να μας περιγράφει τα περίφημα ξύλινα δάπεδα του νυχτολούλουδου, επίτηδες φτιαγμένα έτσι ώστε να ειδοποιούν για την άφιξη κάποιου, τρίζοντας μελωδικά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
63

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Αυτό είναι το Κάστρο Nijo, το οποίο χτίστηκε το 1603 από τον πρώτο Shogun, Ieasu Tokugawa, για να διαμένει κάθε φορά που επισκεπτόταν το Κιότο. Για να ανιχνεύουν τους εισβολείς, οι σανίδες του δαπέδου κατασκευάστηκαν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τσιρίζουν κάθε φορά που τις πατάει κάποιος.
Bonar, Andrew Graham