Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Εικόνες από το τρένο καθώς προσεγγίζουμε την προβλήτα της αλμυρής λίμνης Βαν πλούσια σε ανθρακικό νάτριο και άλλα άλατα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο χωρίς διέξοδο.

Το τρένο φτάνει στην άκρη της προβλήτας και εισέρχεται όλο μέσα στο πλοίο.

Άνθρωποι στέκονται στο γκαράζ του πλοίου και μια σύντομη λήψη της προβλήτας αυτή την φορά μέσα από το πλοίο.

Πλάνα από την λίμνη καθώς ταξιδεύουμε, τους βράχους κατά μήκος της ακτογραμμής, τον υδάτινο όγκο της, τις λευκές κορυφές των λόφων του Παμούκαλε, που όμως δεν είναι σπαρμένες με χιόνι, μ' από ένα εξαίσιο φυσικό φαινόμενο συνέπεια της μακροχρόνιας εναπόθεσης αλάτων λόγω των θερμών πηγών της περιοχής.

Άνθρωποι κάθονται στο ''κατάστρωμα'' του τρένου, λίγες ακόμα λήψεις από την ακτογραμμή, και από την προβλήτα στην άλλη πλευρά της λίμνης αργά το απόγευμα, όπως μας ενημερώνει ο κινηματογραφιστής. Η μπουκαπόρτα κατεβασμένη και οι γραμμές του τρένου μέσα στο πλοίο, ευθυγραμμίζονται με αυτές στην προβλήτα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
SD (720x576)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
111

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Προσεγγίζοντας από τη μεριά του Ιράν από τη γραμμή του τρένου που άνοιξε πρόσφατα, διασχίζουμε τη λίμνη Βαν και προχωράμε στην εκπληκτική Κοιλάδα του Göreme, με τα πολλά σπίτια, εκκλησίες, ακόμα και ολόκληρες υπόγειες πολιτείες σμιλεμένα από την ηφαιστιακή τούφα που κυριαρχεί στην περιοχή. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς ένα άλλο συγκλονιστικό φυσικό φαινόμενο, στο Pammukale. Εδώ, τα νερά γεωθερμικών πηγών εμπλουτισμένα με ανθρακικό ασβέστιο έχουν, στη διάρκεια αιώνων, δημιουργήσει ένα πανέμορφο λευκό θαύμα από λιμνούλες και πισίνες που κατηφορίζουν τη λοφοπλαγιά.
Bonar, Andrew Graham