Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Στο Άλφρεντ Παρκ, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το οποίο σήμερα ονομάζεται Chandrashekhar Azad, υπάρχει η δημόσια βιβλιοθήκη της Allahabad, γνωστή και ως Thornhill Mayne Memorial.

Είναι ένα κτίσμα του αρχιτεκτονικού στυλ Scottish Baronial με αιχμηρές κολώνες, πύργους και πυργίσκους, μνημείο το οποίο αποτέλεσε το σπίτι της νομοθετικής συνέλευσης κατά τη βρετανική εποχή, όταν η Αλαχαμπάντ ήταν η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Επαρχιών.

Ιδρύθηκε το 1864 και είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην πολιτεία του Uttar Pradesh, του πιο πυκνοκατοικημένου κράτους στην Ινδία.

Στην έναρξη της ταινίας βλέπουμε μια τοιχογραφία παραδοσιακής τεχνοτροπίας.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
32

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Αλαχαμπάντ, Ινδία. Η ιστορία μας αρχίζει με το τέλος του βρετανικού Raj, που συμβολίζεται από αυτό το βάθρο χωρίς άγαλμα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που άφησαν πίσω τους οι Βρετανοί που εξακολουθούν να προκαλούν αναμνήσεις της περιόδου διακυβέρνησής τους. Αυτό το κτίριο είναι η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αλλαχαμπάντ, που χτίστηκε στο στυλ που είναι γνωστό ως βικτοριανό γοτθικό.
Bonar, Andrew Graham