Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
To The All India Music Conference είναι ένα ετήσιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που ξεκίνησε να πραγματοποιείται στις αρχές του 1900 στην Ινδία, με σκοπό τη διάσωση της παραδοσιακής κουλτούρας στο οπτικοακουστικό πεδίο και περιλαμβάνει εκτός από τις κλασσικές μουσικοπαραστατικές τέχνες της Ινδίας, ομιλίες, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων για τα διάφορα είδη της Ινδικής μουσικής και την εξέλιξη της .
Η ταινία ξεκινά με στιγμιότυπα μουσικής παράστασης, όπου βλέπουμε και ακούμε δύο σολίστες των παραδοσιακών πνευστών «σενάι» και ρυθμό κρατούν τα κρουστά «τάμπλας», τα οποία στη συνέχεια συνοδεύουν μια χορεύτρια σε μια σύνθεση που ακούγονται κύμβαλα «ταλάμ».

Ακολουθεί άλλο σημείο της παράστασης, όπου τραγουδάει ο διάσημος Ινδός τραγουδιστής Manna Dey, παίζοντας κανονάκι, ενώ στην ορχήστρα έχουν προστεθεί ακορντεόν, αρμόνιο και άλλα όργανα. Στη συνέχεια παραδοσιακός χορός από την Ινδή σταρ της εποχής Kumud Chuggani.

Η ταινία τελειώνει με τον διάσημο χορευτή και μίμο, Γκόπι Κρίσνα.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
311

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Το επόμενο μεγάλο γεγονός στο ημερολόγιο της Allahabad είναι το Μουσικό Συνέδριο All-India, ακολουθούμενο από παρόμοια γεγονότα στα οποία εμφανίζονται πολλοί από τους πιο διάσημους χορευτές, τραγουδιστές και οργανοπαίκτες της Ινδίας. Εδώ κάποιος παίζει το shehnai.

Και εδώ μια νεαρή φοιτήτρια του Μουσικού Κολλεγίου της Allahabad ανοίγει το χορό. Ακολουθεί ο γνωστός τραγουδιστής Manna Dey.

Περισσότερος χορός, αυτή τη φορά από την Kumud Chugani, μία εκπληκτική ηθοποιό-σταρ, αλλά και πολύ καλή κλασική χορεύτρια.

Δυστυχώς, μια ενόχληση στο κοινό απαιτούσε μια αλλαγή στο πρόγραμμα, αλλά σε μια άλλη βραδιά είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον απαράμιλλο Gopi Krishna με την υπέροχη παντομίμα του.
Bonar, Andrew Graham