Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον παγετώνα Athabasca που συγκαταλέγεται στους δέκα πιο διάσημους του κόσμου.

Παρακολουθούμε πλάνα από τα ειδικά σχεδιασμένα οχήματα που κινούνται σε χιόνι η πάγο τα snowcat τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στην καρδιά του παγετώνα.

Μια ματιά στις τροχές ή ερπύστριες των snowcat (κατασκευασμένες από καουτσούκ, αλουμίνιο ή χάλυβα).

Πλάνα από το μοναχικό και κρύο τοπίο του παγετώνα. Ακολουθούμε τις σκληρές γραμμές των κορυφών και τ΄ανάγλυφα που έχει σχηματίσει το χιόνι καθώς πάγωσε.

Μια σύντομη ματιά σε ένα κρεβάς (βαθειά χαράδρα στον παγετώνα) και ένα πλάνο σε κάποιον που απαθανατίζει την σπηλιά με την φωτογραφική του μηχανή.

Λίγα πλάνα ακόμα στα γλυπτά που δημιούργησε η φύση και επιστροφή.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
125

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Κοιτάζοντας την κοιλάδα τώρα μπορούμε σχεδόν να δούμε τον παγετώνα Athabasca, τον προορισμό μας.
Υποθέτω ότι μπορείτε να μαντέψετε τι είναι αυτό το περίεργο αυτοκίνητο - ναι, είναι ένα "snowcat" ή μάλλον ένα "snowmobile" όπως λέγεται εδώ. Είναι δυνατόν να κάνετε μια βόλτα σε ένα από αυτά τα οχήματα στον παγετώνα Athabasca.
Αφού καταφέραμε επιτυχώς να μην πέσουμε μέσα σε ένα πεινασμένο κρεβάς, φτάσαμε με ασφάλεια στη μέση της διαδρομής προς τον παγετώνα. Τώρα, αν κοιτάξετε τα φυλλάδια, θα σας πουν ότι αυτός ο παγετώνας είναι 6 μίλια μακρύς. Ίσως αυτή τη στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα συρρικνώνεται αρκετά γρήγορα. Οι τουρίστες που θα έρχονται εδώ γύρω στο έτος 2500 δεν θα δουν κανέναν παγετώνα, εκτός αν φυσικά το κλίμα γίνει ψυχρότερο στο μεταξύ.
Bonar, Andrew Graham