Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πίσω στην πόλη είναι ώρα για ένα αναψυκτικό, συνοδεύει με την φωνή του ο κινηματογραφιστής πλάνα από ένα σημείο εστίασης του ντόπιου πληθυσμού στα Πηγάδια της Κάρπαθου.

Παρακολουθούμε νεαρούς, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά απογευματινή ώρα να χαλαρώνουν σε καφέ στη μαρίνα του λιμανιού. Μια βάρκα λικνίζεται στον ελαφρύ κυματισμό, αδέσποτες γάτες βολτάρουν ανάμεσα σε κόσμο και ψαράδες καθαρίζουν τα δίχτυα τους.

Το φιλμ κλείνει με τις αντανακλάσεις του νερού και τα γραφικά σπίτια μπροστά από το λιμάνι.

Τα Πηγάδια είναι η πρωτεύουσα της Κάρπαθου από το 1892 όπου μεταφέρθηκε από το Απέρι. Είναι χτισμένη στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ποσείδιο και στην κορυφή του λόφου σώζονται τμήματα από την αρχαία ακρόπολη και από τα κυκλώπεια τείχη.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
77

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Πίσω στην πρωτεύουσα, ήρθε η ώρα για ένα αναψυκτικό, νομίζω… Μετά, πριν πέσει ο ήλιος, μπορούμε να ρίξουμε μια ακόμα χαλαρή ματιά γύρω από την περιοχή του λιμανιού… να παρατηρήσουμε τις δραστηριότητες του τοπικού πληθυσμού των γάτων… να παρακολουθήσουμε τους ψαράδες που συνέχεια επιδιορθώνουν τα δίχτυα τους… και να απολαύσουμε τις χορευτικές αντανακλάσεις των βαρκών που κάθονται ήρεμα στα νερά του μικρού κόλπου.
Bonar, Andrew Graham