Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Κόρδοβα είναι πόλη στα νότια της Ισπανίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και αποτελεί πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κόρδοβας. Το Alcázar de los Reyes Cristianos (Κάστρο των Χριστιανών Μοναρχών) είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα, το οποίο κηρύχθηκε παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO το 1994.
Στο πέρασμα των χρόνων το Αλκαζάρ χρησιμοποιήθηκε ως κτίριο στρατιωτικού χαρακτήρα, ως κατοικία βασιλέων, ως ένα από τα πρώτα δικαστήρια της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, αλλά και ως φρούριο για τα στρατεύματα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το 1821, το Alcázar έγινε φυλακή. Τέλος, η ισπανική κυβέρνηση έκανε το Alcázar τουριστικό αξιοθέατο και εθνικό μνημείο τη δεκαετία του 1950.

Η ταινία ξεκινά με πλάνα από τον Γουαδαλκιβίρ και μετά η κάμερα εστιάζει στο Αλκαζάρ. Στη συνέχεια βλέπουμε τον κινηματογραφιστή να εισέρχεται, περνώντας από μια αψίδα στον εσωτερικό περίβολο του κάστρου, όπου βρίσκεται σ’ έναν κήπο με εσπεριδοειδή και μια δεξαμενή που υπάρχουν ψάρια, στην οποία στέκεται με τη συνοδό του και τα ταΐζουν.

Ακολουθεί πλάνο με έναν πύργο -πιθανότατα τον Πύργο των Λεόντων ( La Torre de los Leones ) -, από τους τέσσερις που οριοθετούν το κάστρο και στη συνέχεια έχουμε την ευκαιρία να δούμε πλάνα από τους υπέροχους κήπους και τα σιντριβάνια που περιλαμβάνει, καθώς και την κορυφή ενός ακόμα πύργου.

Αναχώρηση με πλάνα του δρόμου από αυτοκίνητο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
72

Φορμά
8mm