Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας και η πρωτεύουσα της κοινότητας της Ανδαλουσίας.

Η ταινία ξεκινά με πλάνο σε υπαίθρια αγορά ταξιδιωτικών οδηγών και αναμνηστικών.

Το ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης χαρακτηρίζεται από τον Καθεδρικό ναό της, αφιερωμένο στην Παναγία, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο γοτθικό κτίσμα στον πλανήτη και η τρίτη σε μέγεθος εκκλησία μετά τον Άγιο Πέτρο της Ρώμης και τον Άγιο Παύλο στο Λονδίνο. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα αντικαθιστώντας ένα Αραβικό τζαμί, που υπήρχε από την εποχή της Μαυριτανικής εξουσίας στην πόλη.

Το καμπαναριό του ναού, La Giralda (που σημαίνει “αυτή που γυρίζει”, λόγω του αγάλματος που βρίσκεται στην κορυφή του και γυρίζει ανάλογα με τον άνεμο), στο οποίο βλέπουμε να ανεβαίνει ο κινηματογραφιστής, είναι ένας πύργος ύψους περίπου 100 μέτρων και προσφέρει μια μοναδική θέα της πόλης.
Στα πλάνα μας μπορούμε να διακρίνουμε τη μοναδική, σε ολόκληρο τον κόσμο, αρένα Μαεστράνθα (Maestranza), που το σχήμα της είναι ωοειδές.

Και τέλος από το δρόμο, με κάθετη κίνηση της κάμερας, μπορούμε να δούμε το καμπαναριό La Giralda, σε όλο του το ύψος, καθώς και τον κατάφυτο περίβολο του ναού.

Αναχώρηση από τη Σεβίλλη με το αυτοκίνητο στα τελευταία πλάνα της ταινίας.
Συμπληρώνουμε, αναφορικά με τον ναό, πως εντός του βρίσκεται ο τάφος του Χριστόφορου Κολόμβου, καθώς και έργα του Γκόγια μεταξύ άλλων.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
49

Φορμά
8mm