Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Γρανάδα είναι πόλη και περιοχή (νομός) στην αυτόνομη περιφέρεια της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία.

Η πόλη διατηρεί πολλά περίφημα, για την καλλιτεχνική τους αξία, κτίρια της αραβοκρατίας (μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα), μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν τα μαυριτανικά ανάκτορα της Αλάμπρα (Alhambra).

Η ταινία ξεκινά με την ανάβαση της συνοδού του κινηματογραφιστή στα σκαλοπάτια που οδηγούν σε σημείο των ανακτόρων, ενώ στο βάθος διακρίνουμε δυο ένστολους άνδρες.

Ακολουθεί πλάνο του κινηματογραφιστή, που απολαμβάνει πανοραμική θέα της Γρανάδας, καθώς η Αλάμπρα είναι κτισμένη σε λόφο.

Στη συνέχεια βλέπουμε πλάνα από το σύμπλεγμα κτιρίων, που αποτελούν τα ανάκτορα, με πύργους, πυργίσκους, τοίχους με επισμαλτωμένα πλακάκια που σχηματίζουν περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα (ζίλιζ​), τα οποία επενδύουν τα χαμηλότερα τείχη με ζωντανά χρώματα, περίτεχνα λαξευμένες κολώνες, αψίδες συμμετρικά διατεταγμένες σε μορφή σταλακτιτών, διακοσμητικά οροφής και παραθύρων, επίσης εξαίσιους κήπους με πλούσια βλάστηση, σιντριβάνια και δεξαμενές με χρυσόψαρα, καθώς και ένα μεγαλύτερο σιντριβάνι, γνωστό ως Αίθριο των Λεόντων.

Η συνοδός του κινηματογραφιστή καθαρίζει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τα επόμενα πλάνα είναι καθ’ οδόν: έχουμε ένα γενικό πλάνο της Αλάμπρα, ένα διάλειμμα για γεύμα και το ταξίδι συνεχίζεται με το αυτοκίνητο, διασχίζοντας τον δρόμο ανάμεσα σε σειρές και συστάδες δέντρων.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
152

Φορμά
8mm