Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Απόψεις του Πειραιά από το πλοίο πριν την αναχώρηση για Κρήτη. Παρατηρούμε πως ο Πειραιάς βρίσκεται σε ανοικοδόμηση.

Στην ταινία πλάνα από επιβάτες σε πλοίο και πανοραμική θέα του λιμανιού, όπου διακρίνουμε τον (αναξιοποίητο) Πύργο του Πειραιά, το υπέροχο νεοκλασικό Μέγαρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), το νεοκλασικό που στεγάζει την Εθνική τράπεζα τον Ιερό Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, μια διαφημιστική ταμπέλα της εγκυκλοπαίδειας ΔΟΜΗ και το Μέγαρο της Ακτής Μιαούλη.

Ακολουθούν πλάνα αγκυροβολημένων πλοίων όπως το «Αφροδίτη» έδρας Λεμεσού, το κρουαζιερόπλοιο «Απόλλων 11» της Ηπειρωτικής Ναυτιλιακής, στο βάθος ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και τέλος πλοίο της Ναυτιλιακής ΚΑΡΡΑΣ.

Στη συνέχεια μια λάντζα διασχίζει τα νερά, ενώ στο φόντο βλέπουμε τους τεράστιους γερανούς που χρησιμοποιούνται στο λιμάνι, καθώς και άλλα δεμένα πλοία.

Το πλοίο «Κρήτη», της Ναυτιλιακής ΑΝΕΚ, αναχωρεί με προορισμό το μεγάλο ελληνικό νησί, επιβάτες από το πλοίο που επιβαίνει ο κινηματογραφιστής παρακολουθούν, ακολουθεί απόπλους του «Αριάδνη» των Μινωικών Γραμμών.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις του λιμανιού και κοντινά πλάνα στο πρόσωπο μιας γυναίκας καθώς μειδιά με φόντο τον φάρο στον βραχίονα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
85

Φορμά
8mm