Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλεξάνδρεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, μετά το Κάιρο και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου.

Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται ως επιβάτης σ’ ένα πλοίο, το οποίο ετοιμάζεται για απόπλου από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας προς το λιμάνι του Πειραιά, στην Ελλάδα. Στα πρώτα πλάνα μια γυναίκα καθισμένη σε πολυθρόνα στο εξωτερικό μπαλκόνι του καραβιού κι ένα κοριτσάκι που παίζει μ’ ένα σωσίβιο του πλοίου, χαιρετάει προς την κάμερα.

Ένα μικρό σκάφος κάνει μανούβρα για να βγει απ’ το λιμάνι. Απέναντι ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο. Μια λάντζα πλησιάζει το πλοίο, η γυναίκα με το κοριτσάκι στην αγκαλιά της, το οποίο κρατάει ένα αρκουδάκι, χαμογελούν στον φακό.

Στο επόμενο πλάνο το πλοίο έχει αναχωρήσει και στον μεγάλο λιμενοβραχίονα βλέπουμε τον λιμενικό τερματικό σταθμό κι ένα χέρι απ’ το καράβι να κουνάει ένα μαντίλι, αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρεια.

Επιβάτες του πλοίου παρακολουθούν την αναχώρηση του πλοίου, ένας σερβιτόρος προχωρά με ένα ποτήρι νερό στον δίσκο του.

Ένα καράβι, στην αντίθετη πορεία, προς το λιμάνι ρυμουλκείται από ένα μικρό σκάφος, στο φόντο οι εγκαταστάσεις του μεγάλου λιμανιού.

Επιβάτες καθισμένοι σε σαιζ λονγκ ή στο πάτωμα του καραβιού, άλλοι περνούν, άλλοι μπαινοβγαίνουν στο εσωτερικό του πλοίου, άλλοι απολαμβάνουν τη θάλασσα. Η γυναίκα με το κοριτσάκι, που κοιτά στο φακό και εξερευνά το πλοίο.

Το μεγάλο ταξίδι τελειώνει, φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
259

Φορμά
8mm