Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής ταξιδεύει με αεροπλάνο με κατεύθυνση τα Ιωάννινα, στο εσωτερικό της Ελλάδας και καταγράφει από ψηλά τη μορφολογία του εδάφους.

Καθώς αρχίζει η ταινία έχουμε πλάνα από τον Κορινθιακό Κόλπο, βουνά, σύννεφα και τον έλικα του αεροσκάφους. Αντιλαμβανόμαστε πως το αεροπλάνο κατευθύνεται βορειοδυτικά της χώρας, καθώς διακρίνουμε τον Εύηνο ποταμό, κατά μήκος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ανάμεσα στα βουνά του νομού και σε καλλιέργειες στα πεδινά.

Έχουμε φτάσει στα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου και ο φακός καταγράφει το Αιτωλικό, μια μικρή πόλη που είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Διακρίνουμε επίσης και τις δύο γέφυρες ανατολικά και δυτικά, που συνδέουν το Αιτωλικό με την ξηρά.

Πλάνο από την Εθνική Οδό Αντιρρίου - Αγρινίου - Ιωαννίνων, τα αρδευτικά κανάλια του Μεσολογγίου και η ταινία κλείνει με μια εικόνα ακόμα του Αιτωλικού.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γκίκας Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
79

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ταξίδι με αεροπλάνο από Αθήνα Γιάννενα για τις γιορτές του Πάσχα. Ένα πανέμορφο ταξίδι με μία υπέροχη μέρα απολαμβάνοντας μία αξέχαστη διαδρομή.
Γκίκας Γεώργιος